Renault Clio - Engines - Non starter - Page 2 - Renault Forums :: Independent Renault forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #6 of 9 (permalink) Old 16th April 2006
Junior Member
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry 1.4 8v clio wont start

I dont know if I have the same problem but need help. Bought a 2000 clio 1.4 s 8v. Drove it for a while ok. Then was down on power but would eventually reach decent speed. Put on code reader and no codes shown. Now wont even start. New plugs, coil , idle air control valve, throttle position sensor, shorted out and tried to run coolant temp sensor disconnected. Disconnected lambda. compression tested ok. there is a spark. Seems running rich as when air inlet is lifted up allowing more air in tries to start and will run. Do the TDC sensors and ECT show up on code reader when breaking down? Are UCUs a common problem with this model? HELP!
brianross is offline  
Sponsored Links
post #7 of 9 (permalink) Old 16th April 2006
Veteran Member
Technical Supremo
Lagdti's Avatar
Join Date: Dec 2005
Posts: 40,429
Nominated 2 Times in 20 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 18
Thanks: 149
Thanked 1,103 Times in 942 Posts
Welcome to the forum.

As far as I know, ECU failures are unheard of on this particular car.
The TDC sensor tells the ECU in which position the engine is in and from there it knows when to spark the plugs,so it's unlikely to be this.
An ECU coolant temperature sensor fault won't through up a fault code since the ECU just adjusts fueling to the temperature that is given to it from the sensor.You really need to see the live data from the ECU to determine wether the sensor is telling the truth or not.
A faulty sensor could give a similar fault as the one your experiencing,as could a faulty Lambda sensor.If these are found to be O.K,then have the ECU tested,just in case.Other than that,I'm out of ideas.......

I'd rather push my Alfa than drive a BMW....
Currently in Lagdti's garage:
2004 Saab 9-5 HOT Aero and a 2001 Audi A3 1.8 Turbo
Lagdti is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 16th April 2006
Diamond member
Join Date: Feb 2006
Posts: 431
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Have U Checked The Timming M8?
Currently in alex21's garage:
vx astra mk5 2l turbo
alex21 is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 16th April 2006
Diamond member
Join Date: Jul 2005
Posts: 193
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to Dan clio172
sounds like the plip key has gone out of sync. my 172 did the same.
Dan clio172 is offline  

clio , engines , renault , starter

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome