Renault Clio II - Electronics - TDC sensor - Page 8 - Renault Forums :: Independent Renault forum

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #36 of 72 (permalink) Old 8th October 2007
Junior Member
Join Date: Oct 2007
Posts: 1
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by d6wnc1972 View Post
I too have an intermittent startin problem on my clio Sport 172 on a morning on a cold start it takes the 2nd attempt to start, but if you manage to get your foot on the accelerator quick enough it will start but you have to rev it could this be something to do with the Top Dead Centre sensor? If not what else could it be?
Hi, did you get a reply from anyone about this problem as i seem to have the same thing wrong? and if you did, did you get it sorted, whats the outcome??

Just joined today and found this forum very interesting and helpfull!!
Nice to know im not the only one with car troubles!!
Please reply
thanks x
x!x lou x!x is offline  
Sponsored Links
post #37 of 72 (permalink) Old 16th October 2007
Junior Member
ginstrell's Avatar
Join Date: Oct 2007
Posts: 24
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up intermittant starting

Hi - I had same problem some days my 1.6 RSI W reg clio would start others it wouldn't. The garage could not pick it up. Decided to take advice from forum and purchase a new TDC . I got it from dealer 21 but had to buy the cable connector to fit which was a further 19. It was easier enough to fit, although soldering the wires was a bit tricky. So far (touch wood) it has started ever since (been over 1 week now).

Before I bought it I did speak with the Renualt mechanic and he said a very common problem and he would change this first as 98% sure it was the TDC .

Thanks to this forum as I would never have been able to find the fault myself fix it.
Currently in ginstrell's garage:
Scenic 1.5D Dynamic 2005 (05)

Last edited by ginstrell; 23rd October 2007 at 09:33 PM.
ginstrell is offline  
post #38 of 72 (permalink) Old 28th October 2007
Junior Member
Join Date: Oct 2007
Posts: 6
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Engine Immobiliser

Originally Posted by ginge594 View Post
Could you tell me more about the fault, I just bought a W plate 1.2 grande, which has a intermitant starting fault, some times its like the imboliser has activated, but the veh will bump start, also the starter seems lazy at times.?
Hi everybody,

This is my first post on this site but i would like to say firstly that reading aall of your posts have been a great help to getting my Clio back on the road.

Andy way the problem i hear you cry..... I have been having problems with my immobiliser, the car opens with the remote key but when i put it in the ignition and turn it the immobiliser light does not go off and the engine runs like rubbish obviously. However after a few minutes the immobiliser light goes off car runs great get a foot up the road immobiliser lights comes back on and cuts out.

I have been to a renault dealer because i thought the key might need reprogamming but they says the key is fine and can't tell me what the problem is, has anyone had this before and is my dealer just being lazy??

Thaks guys
Currently in Brakelights's garage:
Renault Clio 1.2 16V Sport 2001
Brakelights is offline  
post #39 of 72 (permalink) Old 28th October 2007
Technical Supremo

Join Date: Feb 2007
Posts: 42,935
Nominated 16 Times in 67 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 28
Thanks: 372
Thanked 5,199 Times in 4,711 Posts
Hi Brakelights - do a search of the forum for "programming key" - this prob has loads of posts
Currently in madnoel10's garage:
Honda Civic 1.4l
madnoel10 is offline  
post #40 of 72 (permalink) Old 14th February 2008
Junior Member
Join Date: Aug 2007
Posts: 5
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Originally Posted by fongwah View Post

with the tdc problem the engine does not fire. the tdc "tells" the engine when to fire. as the tdc is not functioning the engine doesnt know when to fire, and thus doesnt. the starter motor just turns over endlessly.

if your engine fires, it should not be the tdc . but i do not know what your problem could be.

sorry i cant help anymore,
I have the glow plug light on and the engine turns but doesn't fire could that be the TDC ?

51 plate 1.5 dci

**sorry first post didn't want to appear so abrupt but I sat in the car this morning at 06:45 and had all the curtains twitching while I tried to start it
Currently in commuter's garage:
2001 Clio 1.5 dci 65bhp 3 door

Last edited by commuter; 14th February 2008 at 11:28 AM.
commuter is offline  

clio , electronics , renault , sensor , tdc

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

  LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread:
Posted By For Type Date This thread Refback 12th March 2007 11:55 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome