Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Arghhh! Wheel speed sensor nightmare

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 29th December 2012 Thread Starter
Join Date: May 2012
Posts: 35
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 8
Thanked 5 Times in 5 Posts
Unhappy Arghhh! Wheel speed sensor nightmare

My ABS light decided to come on last week, 1 month before my MOT is due... great.

I took it for a diagnostic yesterday, it confirmed that it was the drivers side wheel speed sensor. Not so bad... i have a mate in the car parts industary and picked one up for half the price the garage was wanting for it.

Today i took the wheel off to replace said sensor, only to find out that the "Clip" or "Housing" that the sensor sits in has completely eroded.

I don't know what to do, do i need a whole new hub or is there any easier way to fix this?

I'm now at the stage where im considering part exchanging the car and getting a newer, none french car...

can any one in the know help me out here? is this going to be a costly fix?
Currently in MoJoe's garage:
2003 Renault megane 1.5 dCi
MoJoe is offline  
  5 Lastest Threads by MoJoe
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
ABS Sensor mount eroded - Help Brakes/Hubs mord 6 6332 29th December 2012 04:08 PM
Arghhh! Wheel speed sensor nightmare Brakes/Hubs MoJoe 1 1060 29th December 2012 12:53 PM
Drivers door lock tempermental... Electronics madnoel10 1 674 3rd August 2012 01:57 PM
1.5dCi knocking noise. Engines SomersetScott 2 1183 27th June 2012 05:14 PM
Megane II Wind screen wipers nearly caused... Electronics whitbyscenic 11 3595 7th June 2012 05:55 PM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome