Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Renault Megane - Electronics - Starting problem with megane 1.6 elize

View Single Post
post #16 of (permalink) Old 2nd November 2006
Junior Member
Join Date: Oct 2006
Posts: 16
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

the same thing happened to mine and the Forum told me what it was - they all were right!!!they even send pics out so I could see where it get fitted. Brill!!!!

It cost me 22 from the dealer and I got some one to fit it for me for a few quid. 30 min later it was done - no problem.

This is the first time i have posted , so bear with me .
My father has a renault megane elize 1.6 on a v plate that has developed an annoying problem of late. The problem he's reporting is that when he goes anywhere, he can park the car up and anything up to an hour later, he comes back to it and it wont start, but starts eventually as normal.
He has had it into Reg Vardy , charged him 65 for a diagnostic check but could find no fault, a mechanic mentioned that it may be something to do with the TDCS sensor, and would cost around 70, but said that even this may not solve the problem.
Obviously father is a bit reluctant to pay around 140 and not get rid of the problem.
Any one got any ideas or had similar problems ?.
Thanks in advance for any useful info.
Cheers Albi[/QUOTE]
Currently in PACCFAY's garage:
PACCFAY is offline  
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome