Renault Forums :: Independent Renault forum - View Single Post - Traffic T1000 Camper Van Brake Issues

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 22nd July 2013 Thread Starter
Junior Member
Join Date: Feb 2011
Posts: 29
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Traffic T1000 Camper Van Brake Issues

Hi All,

I am currently having issues with the brakes on my T1000 camper van. I have replaced the master cylinder, both rear wheel cylinders. I have filled the system with Dot 4 Brake Fluid.

I have fluid coming from all 5 bleed nipples, I get small amount of resistance from the brake pedal when the engine is not running.

Start the engine and i lose the pedal, have jacked the van up with out the engine running and there are no brakes on the van at all, i am still able to move the wheel with the brake pedal pressed and held down.

Any ideas as to what the issues may be and what i can do to regain my brakes on the Van?

Currently in mclarke1984's garage:
Super Sports Tourer 51
mclarke1984 is offline  
  5 Lastest Threads by mclarke1984
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Traffic T1000 Camper Van Brake Issues Brakes/Hubs mclarke1984 4 1835 22nd July 2013 08:51 PM
Push Start Issue Engines Eeeps 3 1403 31st May 2011 09:28 AM
Information Needed Engines dave_mezza2006 13 2139 24th May 2011 07:31 PM
Changing to a DAB Radio from standard Interior styling Lion86 6 12387 14th March 2011 02:35 AM
Replacement clutch for a Mk2 laguna k4m 710 engine Engines flying clutchman 4 2220 13th March 2011 05:51 PM
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome