Clio 1.2 Problems When Cold - Renault Forums :: Independent Renault forum

Go Back   Renault Forums :: Independent Renault forum Problem Solving Ask the Experts Engines

Notices

Engines Engines and other oily matters

RenaultForums
... Quick links
... Forum list
... Your dashboard
... Search the forums
... List new posts
... List today's posts
... List 0 reply posts
... Live post list (iSpy)
... Most viewed threads
... Special offers
... Members
... Member list
... Member map
... Member's gallery
... Who is online?
... Social groups
... Forum leaders
... Information
... FAQ index
... Garage list
...   Map version
... Glossary
... View our rules
...   Advertising
...   Privacy policy
... Contact us
... Feedback
... Fun stuff
... Arcade games
... Chat room
... Folding@Home
... Data
... Who drives what?
... Who supports who?



Use the drop-down below to display RenaultForums in the language of your choice.

Clio 1.2 Problems When Cold

Engines


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25th November 2011   #1
G23456778
G23456778 is
has no status.
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Clio 1.2 Problems When Cold

Hi,

I'm having a few problems with my 03 1.2 Clio during the cold mornings:

  • Firstly when I first start the engine, the revs bounce up and down for a few seconds then appear normal.
  • Sometimes the car itself shakes when the engine is started.
  • The engine has stalled a couple of times when stationary, the revs just drop off.
  • When driving, the engine loses acceleration then it cuts back in then back out etc and keeps doing it. It doesn't do this immediately, only after driving about 3-5 miles and only when it's cold. Imagine you are driving then take your foot off the accelerator, then back on it again, that's exactly what it feels, it makes the car kangaroo.
  • Sometimes I get an engine rattle when pulling away, though it does this even when it's not cold.
From searching on here, all the symptoms seem to point to a dirty/failing throttle body. I've opened the air intake and removed the filter and there is oil residue in there at the bottom, so the first thing I'll probably do is give it a good clean that to see if it cures it. But surely it would do it all the time, not just when it's cold??

Is there anything else it could be?

Thanks.
Currently in G23456778's garage:
Clio
G23456778 is offline   Reply With Quote

5 Lastest Threads by G23456778
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Clio 1.2 Problems When Cold Engines madnoel10 1 376 25th November 2011 12:27 PM

Sponsored Links
Advertisement
 
Old 25th November 2011   #2
madnoel10
madnoel10 is
has no status.
Technical Supremo

 
Join Date: Feb 2007
Posts: 39,698
Nominated 57 Times in 56 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 21
Thanks: 170
Thanked 3,991 Times in 3,776 Posts
Re: Clio 1.2 Problems When Cold

Excess oil in the throttle body can be due to a faulty PCV valve or a dirty engine breather pipe.
Currently in madnoel10's garage:
Honda Civic 1.4l
madnoel10 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
clio, cold, problems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 09:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005-2009 RenaultForums
 
Inactive Reminders By Mished.co.uk and FTP-Anime.com