1.5dci 2007 megane 86 - starting problems & fault codes - Renault Forums :: Independent Renault forum

Go Back   Renault Forums :: Independent Renault forum Problem Solving Ask the Experts Engines

Notices

Engines Engines and other oily matters

RenaultForums
... Quick links
... Forum list
... Your dashboard
... Search the forums
... List new posts
... List today's posts
... List 0 reply posts
... Live post list (iSpy)
... Most viewed threads
... Special offers
... Members
... Member list
... Member map
... Member's gallery
... Who is online?
... Social groups
... Forum leaders
... Information
... FAQ index
... Garage list
...   Map version
... Glossary
... View our rules
...   Advertising
...   Privacy policy
... Contact us
... Feedback
... Fun stuff
... Arcade games
... Chat room
... Folding@Home
... Data
... Who drives what?
... Who supports who?



Use the drop-down below to display RenaultForums in the language of your choice.

1.5dci 2007 megane 86 - starting problems & fault codes

Engines


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 29th November 2013   #1
Bencil
Bencil is
has no status.
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 7
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1.5dci 2007 megane 86 - starting problems & fault codes

Hi everyone, I am having some intermittent starting problems with my 1.5dci 86 megane 2007. Starts fine roughly 4 out of 5 times, if not then starts 2nd try no problem.

I bought an obd2 reader which works with torque on my phone. 2 fault codes come up which reappear after being cleared: p0670 and p0016 which are "glow plug control module control circuit/open" and "crankshaft position - camshaft position correlation"

I found a defective glow plug, which I replaced and have replaced the tdc/crankshaft sensor. However the fault codes reappear...

Any ideas what the problems could be? Camshaft sensor? Wiring?

Cheers, Ben
Bencil is offline   Reply With Quote Quick reply to this message

5 Lastest Threads by Bencil
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Megane 1.5dci 2007 - dashboard fan control lights... Electronics TazzyK 7 1616 2nd December 2013 11:52 AM
1.5dci 2007 megane 86 - starting problems & fault... Engines Dancingdad 6 1262 29th November 2013 11:48 AM

Sponsored Links
Advertisement
 
Old 1st December 2013   #2
Bencil
Bencil is
has no status.
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 7
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1.5dci 2007 megane 86 - starting problems & fault codes

Anyone!? Please!
Bencil is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 1st December 2013   #3
madnoel10
madnoel10 is
has no status.
Technical Supremo

 
Join Date: Feb 2007
Posts: 39,880
Nominated 57 Times in 56 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 21
Thanks: 179
Thanked 4,033 Times in 3,812 Posts
Re: 1.5dci 2007 megane 86 - starting problems & fault codes

The fault codes you have are generic and not Renault specific so may be totally erroneous and may be totally misleading. Renault use a different protocol in their ECU's and very few code readers are fully compatible. I suggest you have the fault codes read by a Renault compatible code reader otherwise you may be chasing faults which don't really exist.
Currently in madnoel10's garage:
Honda Civic 1.4l
madnoel10 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 1st December 2013   #4
Sparky72
Sparky72 is
has no status.
Diamond member
 
Sparky72's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 190
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 15
Thanked 39 Times in 33 Posts
Smile Re: 1.5dci 2007 megane 86 - starting problems & fault codes

If you have a multi meter you can test the glow plugs in place they should be no more than 2 ohms.
__________________
If you like what someone's said, Thank them. If you find the solution to your problem post it and help others help them selves.
Currently in Sparky72's garage:
04 Espace 2.2DCI, 04 Scenic 1.9DCI, 03 Fiat Stilo died :-(.
Sparky72 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 30th December 2013   #5
Bencil
Bencil is
has no status.
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 7
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Re: 1.5dci 2007 megane 86 - starting problems & fault codes

The glow plug fault code has disappeared. I have replaced the tdc sensor however no change to the starting problems and p0016 code. I think I may have to get renault to have a look
Bencil is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Tags
15dci, 2007, codes, fault, megane, problems, starting

Quick Reply
Message:
Options
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 
   

Register Now

In order to be able to post messages on the Renault Forums :: Independent Renault forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 07:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005-2009 RenaultForums
 
Inactive Reminders By Mished.co.uk and FTP-Anime.com