Laguna II 1.9dCi - starting problems - Renault Forums :: Independent Renault forum

Go Back   Renault Forums :: Independent Renault forum Problem Solving Ask the Experts Engines

Notices

Engines Engines and other oily matters

RenaultForums
... Quick links
... Forum list
... Your dashboard
... Search the forums
... List new posts
... List today's posts
... List 0 reply posts
... Live post list (iSpy)
... Most viewed threads
... Special offers
... Members
... Member list
... Member map
... Member's gallery
... Who is online?
... Social groups
... Forum leaders
... Information
... FAQ index
... Garage list
...   Map version
... Glossary
... View our rules
...   Advertising
...   Privacy policy
... Contact us
... Feedback
... Fun stuff
... Arcade games
... Chat room
... Folding@Home
... Data
... Who drives what?
... Who supports who?



Use the drop-down below to display RenaultForums in the language of your choice.

Laguna II 1.9dCi - starting problems

Engines


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27th September 2007   #1
Njnnjn
Njnnjn is
has no status.
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 6
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Laguna II 1.9dCi - starting problems

Hi,
My Laguna II have just been returned from the garrage, where the have replaced the turbo and the EGR?, and flushed the InterCooler (It took four weeks!).

They told me, that the battery have to be replaced (there was no problem with the battery before the repair), and they have had to jump-start it more than once.

This is two days ago, where we have had no problems.
Then this morning, it almost couldn't start, but did when i switches the lights off.

One hour later, i was not able to start the car.
I tried to jumpstart it, with no success.
Then i replaced the battery, but it still won't start, and the battery-indicator is on.
It doesnt turn the starter at all, and there is no sounds when i push the startbutton.

The generator was replaced 8 month ago.

Help!!!
Currently in Njnnjn's garage:
2001 Renault Laguna II 1.9dCi
Njnnjn is offline   Reply With Quote

5 Lastest Threads by Njnnjn
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Half of the EGR stuck, and flange destroyed! Engines Njnnjn 4 1950 15th August 2009 10:41 AM
Laguna II 1.9dCi - starting problems Engines madnoel10 8 1197 27th September 2007 12:09 PM

Sponsored Links
Advertisement
 
Old 27th September 2007   #2
madnoel10
madnoel10 is
has no status.
Technical Supremo

 
Join Date: Feb 2007
Posts: 39,258
Nominated 56 Times in 55 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 21
Thanks: 143
Thanked 3,899 Times in 3,695 Posts
For whatever reason it appears the battery isn't holding its charge - could be a duff battery or a current leak which is draining the battery. I suggest you check all cable connections including the engine earth lead.
Currently in madnoel10's garage:
Honda Civic 1.4l
madnoel10 is offline   Reply With Quote
Old 27th September 2007   #3
Njnnjn
Njnnjn is
has no status.
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 6
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I swapped the battery to brand new AND charged one. Still unable to start.

The lights a.s.o. works fine.
Currently in Njnnjn's garage:
2001 Renault Laguna II 1.9dCi
Njnnjn is offline   Reply With Quote
Old 27th September 2007   #4
madnoel10
madnoel10 is
has no status.
Technical Supremo

 
Join Date: Feb 2007
Posts: 39,258
Nominated 56 Times in 55 Posts
Nominated TOTW/F/M Award(s): 21
Thanks: 143
Thanked 3,899 Times in 3,695 Posts
Hi Njnnjn - I take you have keycard ignition - if so it possible there is a fault there somewhere.
Currently in madnoel10's garage:
Honda Civic 1.4l
madnoel10 is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2007   #5
Njnnjn
Njnnjn is
has no status.
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 6
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
What the f... !!!
In the afternoon, we were going to tow the car, AND THEN THE CAR STARTED WITH NO PROBLEMS AT ALL!!

Now i'm confused?

The only "suspicious" thing i can se now, is that the warninglights in the instrument-panel flashes in a strange manner, after i stopped the engine.
When i pull out the key-card, everything turns off and looks normal.
When put in the keycard, after a couple of seconds, the lights "STOP" and battery is lit, but maybe this is normal?

By the way, i'm impressed by the quick responses in this forum!

Best regards,
Njnnjn (From Denmark).
Currently in Njnnjn's garage:
2001 Renault Laguna II 1.9dCi
Njnnjn is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
19dci, laguna, problems, starting

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 05:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005-2009 RenaultForums
 
Inactive Reminders By Mished.co.uk and FTP-Anime.com