HELP! 1.9DCI Megane will not cold start - Renault Forums :: Independent Renault forum

Go Back   Renault Forums :: Independent Renault forum Problem Solving Ask the Experts Engines

Notices

Engines Engines and other oily matters

RenaultForums
... Quick links
... Forum list
... Your dashboard
... Search the forums
... List new posts
... List today's posts
... List 0 reply posts
... Live post list (iSpy)
... Most viewed threads
... Special offers
... Members
... Member list
... Member map
... Member's gallery
... Who is online?
... Social groups
... Forum leaders
... Information
... FAQ index
... Garage list
...   Map version
... Glossary
... View our rules
...   Advertising
...   Privacy policy
... Contact us
... Feedback
... Fun stuff
... Arcade games
... Chat room
... Folding@Home
... Data
... Who drives what?
... Who supports who?



Use the drop-down below to display RenaultForums in the language of your choice.

HELP! 1.9DCI Megane will not cold start

Engines


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13th April 2010   #1
westie666
westie666 is
has no status.
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 81
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Question HELP! 1.9DCI Megane will not cold start

Yesterday the 1.9DCI (F9Q with 59K miles) would not start, after trying to start with jump leads, this did not work.

A bump start got the car working to the point it got to the local garage.
FIX: New glow plugs (noticed a check injection error last week, and measured resistance and voltage last week - looked like 3 faulty glow plugs) Cost for 4 plugs and labour 75

This morning same issue.
I'm thinking injectors needing cleaned, as I am bad for running the fuel very low in the fuel tank.

This is also thinking due to a couple of hesitations a fortnight ago, but nothing for 10 days, then this. Batt reading 12.65v with no load. unknown with load.

ANY MORE IDEA'S???
Currently in westie666's garage:
Megane II Sport Tourer 1.9 dci & Citroen C4 1.6 SX 5dr Hatchback
westie666 is offline   Reply With Quote

5 Lastest Threads by westie666
Thread Forum Last Poster Replies Views Last Post
Oil for oil change Engines westie666 4 1111 20th May 2010 12:48 PM
Loosing brake fluid, but not appearing anywhere! Engines westie666 5 1945 12th May 2010 03:32 PM
Best Place to get a catch tray! Engines mord 3 937 3rd May 2010 10:12 AM
1.9DCi (F9Q) non start Engines westie666 2 1800 15th April 2010 02:20 PM
HELP! 1.9DCI Megane will not cold start Engines westie666 1 1149 13th April 2010 09:35 AM

Sponsored Links
Advertisement
 
Old 20th April 2010   #2
westie666
westie666 is
has no status.
Member
Threadstarter
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 81
Nominated 0 Times in 0 Posts
TOTW/F/M Award(s): 0
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Re: HELP! 1.9DCI Megane will not cold start

To close this post!

Got to the bottom of the issue yesterday!

Called the AA out as the car would not Bump start (car was at mum's house so no home callout!)

Not battery, easy start does not work.
no faults on fault reader.

Checked crank speed 0 RPM.

1x Crank shaft sensor from renault (30.81)

DONE!

No error messages...thanks to all for your help!

G
Currently in westie666's garage:
Megane II Sport Tourer 1.9 dci & Citroen C4 1.6 SX 5dr Hatchback
westie666 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
19dci, cold, megane, start

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 06:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005-2009 RenaultForums
 
Inactive Reminders By Mished.co.uk and FTP-Anime.com