Independent Renault Forums banner

bad

  1. Engines
    Hi everyone, I have random idle fluctuation, so I checked my MAP sensor values with my diag, and it seems a little off. Can some tell me of it's really bad? See the pics below.
  2. Electronics
    My Megane (2005 16v 1.6l) stalls at idle in couple of seconds after starting cold if I don't keep the rpm around 2000. I began investigating for the cause and found out that bad camshaft position sensor could cause this behaviour. But to my surprise the sensor's wires seem to be faulty. I...
  3. Engines
    Bad warm starting - Renault Scénic 1.6 16V 79kW, 2002 Hello, I have seen o few post on this forum about this problem but nothing solved it for me. The problem is that my Renault Scénic MK1 after facelift (year 2002) engine 1.6 16V 79kW has isses when starting mildly hot. For example I go 20km...
  4. Electronics
    Recently disconnected my battery - was having door electrical issues (wouldn't lock), so disconnected battery over night - come to reconnect it today and i'll i'm getting is a rapid clicking type noise and the red immobilizer light is present on the dash. My multimeter has done a disappearance...
  5. Engines
    Hi new to this forum help please . I have a megane convertible 2005 1.6 petrol had a couple months now when 1st starting it doesnt want to idle and you have to rev through it for a few minutes then its fine slowly geting worse had full service done cam belt etc 42k on clock 1 owner from new was...
  6. Engines
    I have. But I'd like to get an idea of any problems others have had before divulging my own experience of late. Many thanks in advance, Paul
  7. Electronics
    This has happened a few of times now, this time I was rigorous taking readings. 1. There's power but the ignition doesn't even turn over. Single clunk as if battery is dead. No other symptoms. OBD reports no faults, there is no parasitic drain. Battery at time of death is 12.6v cold. 2. Charge...
  8. Engines
    Hey all, It is -11 outside and the engine starts like and old tart. https://youtu.be/_bChYU1nOnU Battery and glow plugs are brand new. Local repairs are telling it is normal "too cold outside"... The thing is I had an engine failure and got it replaced to a refurbed one, along with a new cluch...
  9. Electronics
    Got a used Clio 2 2003 5 door hatch and ever since got it, its very bad on weak FM radio stations whereas our previous getz was absolutely fine on these weak radio stations. so i am putting it down to the car aerial or the wire leading to it. Have tried 2 different cd radio units now, both the...
  10. Engines
    Hello experts. I have just bought a renault master 54 plate 2.5 100bhp, turns out its actully been swapped to a 120bhp 6 speed. When I viewed it, it ran perfect, now ive driven 200 miles or so, the cab is shaking from a bad idle. Also starting and especially turning the engine off, it judders...
  11. Engines
    So a little advice needed once again! 0:) My pug has once again decided to drive me slightly mad. It became hard to start while back and I thought it was due to a dirty fuel filter but once I changed the fuel I discovered that the non return valve (I think) connected to the primer bulb was...
  12. Engines
    Hi guys,i have a problem with throttle on my 2003 clio 1.6 16v when i press the trottle gradually the car accelerates really well but when i press it suddenly the car doesn't respond well like it lacks power also when i hold the throttle at 1200rpm rpm's go up and down they are not still like...
  13. Electronics
    I've just got a Renault clio year 2003 sensation and whats the score with these annoying beeps that go off when you turn the engine off and pull the key out of the ignition? - i presume its informing you that the immobilzer is initialising ... but I dont care!! - i find it just past mildly...
  14. Insurance
    Hi, I thought you'd be interested in this even if your car insurance isn't due just yet but especially if it is! There's some bad news but there's also some relief at the end... The bad news According to an industry report last week, Comprehensive car insurance premiums are now at their highest...
  15. Engines
    Hi I have read through the similar posts about bad starting and none match my symptoms. My 2005 2.2dci espace (80K) has had this problem for over a year. At first it wasn't such a problem as it seamed to only be after not being used for 2-3 days and I suspected air in the system which would...
  16. Engines
    Hi all,iv got a 1.9dci grand scenic,06,as I'm driving the car loses power, ie no boost,if I stop and stop and restart power comes back it does this on a regular basis, also fuel consumption is about 37 mpg,where I'm used to 46 mpg,any ideas plz ?
  17. Electronics
    Sorry for my bad english im using translator. Welcome. My laguna 2 1.8 2001 is a version of climatronic. And I have a problem with the air vents. Panel I dismantled corrected in February from the backlight. The backlight operates from Climatronic. I did this test with a 9V battery delivering...
  18. Electronics
    ok,i am in need of some advice 2006 trafic 1.9 problems started a couple of weeks ago when i noticed stop and battery light flashing when i turned ignition on but van started and ran fine had the alternator checked and it was charging at 14.5v and lights went out as they should once started...
  19. Electronics
    Recently I replaced all four speakers with custom ones as well as changing the stock Clio head unit for a cheap Sony xplod Cdx gt-23. At the front I fitted a pair of components from JBL and they sound brilliant, especially when the Loud setting is switched on from the head unit. However, for...
  20. Electronics
    Tried posting in previous thread but no replies so will repost with main problem and new Thread title, Original Thread, http://www.renaultforums.co.uk/17-electronics/469682-2000-mk2-clio-1-2-8v-not-sparking-need-help.html I have a MK2 clio with only 9v supply coming in to the coil pack, No...
Top