Independent Renault Forums banner

fine

  1. Clio mk4 petrol 16v 1.2 idles fine then nearly cuts out and picks up again..

    Engines
    engine idling at warm on Clio Mk4 2016 16v 1.2ltr D4F -4cylinder Noise of engine when idling on drive at warm engine temperature . It Idles OK, then after a while it sounds like engine is about to stall / cut-out ...... ..... and then there is a click from drivers side of engine (its a RHD...
  2. 2002 ren scenic dci wont start - but turns over fine - new thread

    Engines
    I have a thread in the electronics forum but I now think it is fuel / engine related. The thread url is below: https://www.renaultforums.co.uk/17-electronics/592205-2002-ren-scenic-dci-wont-start-but-turns-over-fine.html I post a synopsis below however if anyone can figure this out ? Car...
  3. 2002 ren scenic dci wont start - but turns over fine

    Electronics
    Renault Scenic priv 105 dci 2002 - will not start. I am desperate to get this car started , a car that has never had an issue starting. Battery fully charged Turns over perfectly but will not fire. All this after working perfectly for 10 plus years ... I was just readying it for an MOT on...
  4. Engine runs fine but showing fault code

    Engines
    Hi everyone. Been a while since I posted. I have an 02 Clio 1.2 16v with 128000 on the clock. Torque is showing a problem with 02 sensor bank 1 sensor 1. The engine is running (@800 rpm idle when warm) and driving fine apart from one issue. When I restart the car, say about 10 minutes after a...
  5. Enjoy management lights on car runs fine!

    Electronics
    3 minutes ago · #12 Hi, hope you don't mind me hijacking the post, sorry, new to forum. My Renault grand Scenic failed it's mot today due to warning lights being on (have been on for 2 years and passed 2 mot's with them on) car runs perfectly fine and has done since lightning came on. Warning...
  6. Emergency broke down on motorway sensor fault but then drove fine

    Engines
    Hi guys, I have recently bought a 2010 mk3 Renault megane dynamique 1.6 petrol, it has been running fine, then roughly about 2 months ago, a light flashed on my dash, it said: “CHECK ANTI POLLUTION SYSTEM” also a spanner and engine management light in orange came on the dash” it did go away a...
  7. Megane Engine Failure Hazard - runs fine **Fixed**

    Engines
    Got a strange one on my 2013 Megane 1.5DCI tonight. For the second time in a month its come up with 'Engine Failure Hazard' and the 'Stop' light. No other warning lights come on and the engine runs line with no apparent loss of power or strange noises. The message goes away of its own accord...
  8. Clio Tourer:Flat battery, charged, worked fine, charged fully, now clicks **Fixed**

    Engines
    Hi all As above I've got an issue with a non-starting 09 Clio Sports Tourer: > the better half left the keys in the ignition overnight > next morning the battery was dead > that evening I was able to charge it for c3 hours. It started & I was able to take it out for a long drive. Great > it...
  9. please tell me that the 2.0 Dci 150 is fine....

    Engines
    hi guys, first post here, in fact i registered to ask the following question. Is the M9R Dci engine ok? i've done the googling and can't really find large forum discussions on it (maybe a good thing then). I'm talking about the 150bhp version, fitted to a 2010 laguna III coupe. I've been on...
  10. Clio CD/Radio CD Fine but problem with Radio

    Electronics
    Hello, Car went in for some bodywork and clock was reset when it was returned. CD plays fine and volume works for radio but just get a hiss (that gets louder if volume turned up). Pressing a stored station displays the correct one but, after short period, get message "No Program". Does this...
  11. Megane 2004 cab 1.6vvc not starting but battery fine needs electrical reset somehow

    Electronics
    Megane 2004 not starting but battery fine needs electrical reset somehow. Electrics which seem to be a bit haywire, i cant lock the doors for example. When i put the card in all the lights come on. Ive cleaned all the contacts (except the main battery earth which is hard to get to down by the...
  12. 1.5 DCI Rough cold idle, warning light, white smoke but fine when warm!

    Engines
    I know there are a few threads with these symptoms and I've read a few of them and tried the things suggested but to no avail. I was driving home and the spanner lit up and another symbol which looks like an ECG monitor. It was driving fine and I thought nothing of it till I tried to start it up...
  13. Blown gasket on 15? Year old Megane...car still goes fine...

    Engines
    Sorry to be so ignorant...I know nothing...my Q might sound idiotic. Old Megane, LHD, France. (15? 16? Yrs old) Stuck in mud, was pleased to ..wheelie/rev... it out of about 8 inches of sticky mud. It got very hot, I saw steam from the bonnet. But drove away fine.. Couple of days later, patches...
  14. Reanualt Laguna II Electric Handbrake Fault Sign is on but handbrake still works fine

    Brakes/Hubs
    Hi, I bought my Laguna in 2014 and since then the handbrake fault has come on 3 times. The first two times I took it to a garage where the mechanic restarts the electrics while doing a diagnostic test and the handbrake fault light goes away which is great but its costing me £40 every time. The...
  15. first start runs fine second start runs lumpy

    Electronics
    hi my 2001 665 kangoo 19d starts from cold and runs great but if you switch of and restart it runs lumpy at low revs nearly undrivable but i have let it run all day and it is fine but stop and restart the same lumpy so its not a warm up thing any help would be great.... muz
  16. Scenic - Parking Brake warning, but it's working fine?

    Electronics
    EPB issues are common I know, but not seen any issues like mine. My 2003 Scenic just passed it's MOT with no complaints at all. Not bad, but I've now noticed the Parking Brake Fault warning on the dash. It was OK prior to MOT, but proving it is not going to work. There is also a service light...
  17. 2005 Grand Scenic 1.9 Idles Fine, but will not Rev.

    Electronics
    Hi, I have a 2005 Renault Grand Scenic 1.9 that starts and idles fine but will not rev when the accelerator is pressed. I have replaced the Pedal Potentiometer with a know working one and checked the wiring between pedal and ECU multi plug. Scanner throws up two Codes as follows...
  18. Parking fine and where i stand

    General Chat
    well really as the title states I had a parking fine drop through my door from my local Aldi where I was shopping they are wanting to slam me with a £90 fine. where do I stand on this I have had a look on the net and some say it isn't a government fine so I should just ignore it and it isn't a...
  19. Heater Blower 1/2/3 broken, 4 fine + whole dashboard removal

    Heating & cooling
    Hi there! This is my first post on the forum, so play nice! For the record I drive a skoda - just like a VW when you get past the badge; really obvious where the screws and clips holding the trim is, not like this laguna! I'm trying to fix my dad's 2002 '52 plate Laguna II phase I 1.9dCi...
  20. electronic handbrake works fine but as one fault..

    Electronics
    Hi All..My electronic handbrake works fine on my 2004 1.5 scenic,but it as one fault..I can not manually disengage it via the handbrake dash switch, it just will not release..I have just fitted a new dash switch that I got from a breakers yard and still no joy..any help would be appreciated ..
Top