Independent Renault Forums banner

uphill

  1. Engines
    Hi My Wife has a low mileage Modus which runs great on the flat. It also runs fine up and down hills. There seems to be a problem with engine power when pulling away on an incline. Moving away in 1st then 2nd to 3rd gear, instead of accelerating away, the car almost comes to a standstill...
  2. Engines
    Evening, Recently replaced the "SHAFT accelerator DPC PSA" in the delphi injection pump on my clio. There isn't much inside the metallic box that is the pump, but there seems to be a problem. The car starts okay, ticks over fine, and pulls away perfectly in first gear and second gear is okay up...
  3. Engines
    Hi to all,i'am driving 2002.Laguna II 1.9dCi 88kW,i had problems with MAF that its sorted and fixed,few days ago i changed the EGR valve,car is accelerating good now when its driving on flat road without uphills,but what i noticed when uphills come in 4,and 5 gear it loose power,i press pedal to...
  4. Engines
    I need help guys. I have terrible power loss on my Rx4 uphill. The fuel consumption is also high - but it might be because I drive always on low gears uphills. New MAF sensor New turbo sensor Turbo is fine All injectors fine Cleaned EGR No white/black smoke All hoses fine No error codes...
  5. Engines
    Hi everyone. Had over £500 worth of work done on my car since Feb but its still not right. I've got no strange noises or warning lights, on a flat road it drives fine, but if i'm going uphill or pulling out into traffic it just doesnt get upto speed fast at all. On the motorway if im on a...
  6. Engines
    I have a 2003 Renault Megane Expression 16v 1390 cc. When the car is stationary on a hill pointing up the hill, the tickover becomes very lumpy, so lumpy that the engine appears to be about to cut out completely, but it does not. When the car is on the level or facing downhill the tickover is...
  7. Engines
    Hi I am from Norway. Have a 2004 Espace (IV) 2,2 DCi (150 hp. Have been searhing myself and in different workshops since June but still no solution so hopefully someone on the forum has a solution? Fault codes on EGR and sensor for camshaft, these have been changed also diesel and air filter...
  8. Engines
    I have a Megane Scenic Sport Alize 2.0 While going uphill it cuts out, it will however start again, it runs great while driving. The coils have been changed but still the same is happening. Please help.
  9. Engines
    I have a 2007 Megane, diesel automatic. Drives fine on the flat, when you go uphill it goes into limp mode, as soon as road evens out, it drives fine. Any ideas please
  10. Engines
    This has been a bit of a saga this car. I have changed all 4 glowplugs due to difficulty starting in the cold and glowplug light coming on(still on btw) starting was much better. Gave the EGR a good ceaning. checked the fuel for bits of metal, none. It starts when facing uphill and not when...
  11. Engines
    Here is a puzzler for you.Why will my scenic II 2.0 not start aiming uphill but will on the flat or aiming downhill.Plenty of fuel at fuel rail:mad::mad::mad:
  12. Engines
    Hi I drive a Renault Megane 1.9dci privilege 2005 model. The car has power output problem, when i accelerate it doesn’t have much power as before, and moreover when I drive over a hill or incline... it reduced speed dramatically and black smoke comes out of the exhaust. The minute it reaches...
  13. Engines
    Am new member, female and disabled so unlikely to be able to fix anything myself. I have petrol Kangoo automatic 16 V, 05 reg. It starts 1st time, but when engine has warmed up it won't start till cooled down. No one can find any problem. 2 days ago it began making a fast ticking noise when...
  14. Transmissions
    Hello All, Hope someone can help. Have a 2004 Laguna 1.9 DCI. If I stop the car going up hill, there is a vibration in the cabin which starts after 30 seconds or so. If I leave the car to idle on the flat or down hill there is no vibration... started to panic about things like the Duel Mass...
  15. Engines
    Hi, I have a Laguna 2.0 RXE (1998). Last month I got the timing belt, spark plugs and air filter replaced. Since couple of weeks the car seems to be losing power when going uphill. It's an automatic and when it loses the power it downshifts and the revs go up. But on flat road it's driving...
  16. Engines
    Hi All Firstly, have to say I love my Laguna but one problem is really starting to annoy me now and would love to know if anyone has any suggestions for attempting to fix it prior to an expensive trip to the garage. Car is a 2004 Laguna II Dynamique 1.9 DCi with 150,000 on the clock but...
  17. Transmissions
    Hi, I do not know how to define the problem I have , so I was unable to find it (if existent). This is what happens. My car moves when engine is turned off and when in first gear if the terrain is sloping. Transmission is otherwise OK. What is the problem? Thank you.
  18. Engines
    My laguna goes into limp mode when going uphill complete loss of power.
  19. Engines
    Hello, Mine is Modus 1.6, 5 years old, when I drive uphill always so slow and I have to use gear 2 while other cars goes so quicker compare with mine (even those small 1.2 cars) Is it because Modus are too heavy? I just sent car to check engine and spark plugs are changed new ones. air filter is...
  20. Engines
    I have a Clio 1.2 dynamic (02) recently it feels as though it is juddering/jumping when I am driving up hill at 40-60, it is fine on level roads and down hill. I have recently had it serviced thinking this would have helped but the problem is still there. I wanted to seek out your advice before...
Top