Independent Renault Forums banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Premium Member
Joined
·
125 Posts
Discussion Starter · #1 ·
All 02 sensors were replaced approx 20,000km ago.

Recently it started misfiring, a scan showed misfires on 4,5,6, and an upstream 02 sensor fault on the rear bank.

I replaced that sensor with another known good one which was on the car, swapping the downstream one from the front bank, then replacing that one with a spare which was returned as good when all four were replaced.

Yesterday it started misfiring again, Scan showed misfires on 6, and faulty upstream 02 sensor on the rear bank.

Codes:
DF467 Upstream Oxygen sensor heater circuit Sensor Bank 2
DF448 Upstream Oxygen sensor No 1 circuit.
DF436 Engine misfire detected.
DF064 misfire 6
DF063 misfire 5
DF062 misfire 4

I replaced it, with a new one, aftermarket, as all four were when the were replace, still misfiring and scan now says faulty upstream sensors. see above the latest scan.
Sorry. Thought the codes were at the end.

It is now misfiring quite badly.
It even seemed to.go into "limp home" once, only doing 60kph.
 

·
Premium Member
Scenic II, 2004, K4MW761, DPO
Joined
·
5,370 Posts
Post the upstream O2 sensor voltage graphs for both banks - begin the graphs before the engine is started and allow the engine to idle for 2 minutes without touching the throttle (need a graph of about 3 minutes iow).

Too much mixing of old and new going on here to make sense ..............
 

·
Premium Member
Joined
·
125 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Will see if I can get that trace with my next scan.
 

·
Premium Member
Joined
·
125 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Sorry still have not got that trace.
However, I swapped sensors around and the misfire moved to the other bank.

Question.
Are the sensors the same for the V6 as the 4 cylinder models.

I see some listings that say that, including the listing for the two I bought, from an eBay seller.

And what 02 sensors do you guys recommend?
 
1 - 5 of 5 Posts
Top