Independent Renault Forums banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #1
Hey everyone, I thought I would start my own thread, as I see that the one I was talking on has been solved.

If anyone can help, that would be great, I´m out if ITV (mot in spain) and I cant get it done till i can turn off the light.


Ok, so i had the lights on, maybe a month ago, but they went out after a few km, so i didnt worry too much.

Now i´ve had the ITV test, the car failed on unrelated items, which have all been done, but on the way home from work (where i´m doing the bits in my spare time, officer..) the lights popped up on the dashboard.

Reading about on the forums I saw that its most likely the clips under the seats, so i cut them all out and joined up the wires where they should be. The lights stayed on.

So I took it to a local independent, who plugged it in (delphi software, via USB on a windows machine) and it showed up 3 codes, passenger seat, drivers seat and pre-tensioner. I wanted to look at the codes, but he was a bit "yes i´ve plugged it in for free so bring it back tomorrow and i´ll fix it". He deleted the three codes, and the lights went off, but as soon as he started the car, they came back on.

As all three codes are on, is it more likely to be the control unit by the gear stick? or is that just co-incidence?

If anyone has any ideas I´m more than happy to post pictures etc of anything to speed things along.

Cheers,

James.
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #2
Nobody got any clues? Maybe i will have a look at the yellow/ orange wire that goes up to the side seat airbags
 

·
Super fantastic Mod Technical Supremo Nice Guy
Joined
·
39,055 Posts
Are you sure you have got the wires the correct way , when you joined them..
Asking because 3 codes is VERY strange to have, one yes
And going on what you have done ..
Would you put it down to a coincidence
You have reworked the wiring under the seats, and all these faults are for the wiring under the seats

Just asking here, before you start chasing your tail
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #4
this is getting silly now. I got the code reader out the drawer, and brought it with me to work - intending to do it while at work in a "break time". I´ve downloaded the torque app... and when I get in the car today theres no lights on the dashboard. :rolleyes::rolleyes:

I´ve heard of french electrics.. but come on....

Whats going to cause an intermittent fault on the AIRBAG circuit ? its gotta be a bad earth? or dodgy conector?
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #5
So i had the ITV (MOT) - and it passed for another year. everything was good. after maybe.. 10 days? or more.. the lights came back on the dashboard. Where should i start ? im a little confused with it..
 
1 - 5 of 5 Posts
Top