Dzięki za to. To pochodzi ze starego wątku (2014), kiedy członek o nazwisku Friggerpants próbował aktywować tempomat w swoim Megane 3 Expression.
Mała aktualizacja:
Zamontowałem kierownicę i przyciski, ale bezskutecznie. Poszedłem z klipem i widział przyciski, aktywował je i nic się nie działo.
Następnym krokiem jest zakup zestawu wskaźników i zakodowanie go. Obecnie złożyłem ofertę na ebay u sprzedawcy.
Zostało to zrobione, widziałem polskie forum Megane, a on również zamontował nawigację! (To był jednak silnik benzynowy 110.........)
I trzy dni później:
Kupiłem i zamontowałem prędkościomierz...........tempomat nadal nie działa. Zamierzam iść do mojego kumpla i spędzić godzinę z CLIPEM.....
Niestety nie było więcej postów od Friggerpants, więc zakładam, że się nie udało. Dyskusja, która nastąpiła, sugerowała, że ECU może wymagać przeprogramowania lub wymiany na taki z samochodu z tempomatem. Sam nie jestem zainteresowany podążaniem tą drogą.
Byłoby wspaniale dowiedzieć się, że ktoś rzeczywiście zrobił to z powodzeniem w Megane 3 Expression. Jeśli to tylko kwestia aktywacji za pomocą Clip, to chciałbym to zrobić.