Independent Renault Forums banner

df645 df1058 P0106 P2112 P2111

1 reading
13K views 3 replies 2 participants last post by  megapykey  
#1 ·
Wszystkie powyższe kody są generowane w moim master van z 2016 roku. Wymieniłem czujnik ciśnienia doładowania i przepustnicę, ale usterka nadal występuje. Lokalny facet mówi, żeby to zmapować, ale chcę rozwiązać problem, Te kody zostały odczytane na tanim czytniku ręcznym i skanerze warsztatowym, ale nie na klipsie. Czy klips pokazałby głębsze kody?

Z tego, co udało mi się ustalić, wszystkie te kody wskazują na siłownik przepustnicy / klapę wlotową. ciśnienie atmosferyczne / ciśnienie barometryczne. Które różne słowa oznaczają to samo.

Van wyrzuca te kody tylko podczas uruchamiania, tzn. kluczyk w stacyjce, poczekaj, aż zgaśnie kontrolka na desce rozdzielczej i zakręć, aby uruchomić, van uruchamia się natychmiast, nie dotykaj pedału przyspieszenia, aby uruchomić i może 2 sekundy później sprawdź emisje eml i klucz, kontrolka zmiany biegów nadal działa, więc nie w trybie awaryjnym, ale na najniższym biegu przy 1500 obr./min nie można utrzymać stałej prędkości, silnik szuka i szarpie, zwiększ obroty i wszystko wydaje się w porządku. Jeśli van uruchomi się i nie wyrzuci światła, będzie działał dobrze przez cały dzień, tak jak w zeszłą sobotę, kiedy uruchomił się bez świateł i przejechał 220 mil bez problemu. Zatrzymałem się, żeby rozładować, uruchomić ponownie i zapaliły się światła, anulowałem za pomocą mojego czytnika kodów, uruchomiłem drugi raz i pojechałem bez problemu do domu.

#2 ·
Wszystkie powyższe kody są generowane w moim masterze z 2016 roku. Wymieniłem czujnik ciśnienia doładowania i przepustnicę, ale usterka nadal występuje.
Miejscowy facet mówi, żeby to wyłączyć, ale chcę rozwiązać problem, Te kody zostały odczytane na tanim czytniku ręcznym i skanerze warsztatowym, ale nie na klipsie. Czy klips pokazałby głębsze kody?

Z tego, co mogę znaleźć, te kody wskazują na siłownik przepustnicy / klapę wlotową. ciśnienie atmosferyczne / ciśnienie barometryczne. Jakie różne słowa dla tego samego.

Samochód dostawczy wyrzuca te kody tylko podczas uruchamiania, tj. kluczyk w stacyjce, czekamy aż zgaśnie kontrolka na desce rozdzielczej i kręcimy, żeby uruchomić, samochód dostawczy uruchamia się od razu, nie dotykamy pedału przyspieszenia, żeby uruchomić i może 2 sekundy później sprawdzamy emisję eml i kontrolkę klucza, kontrolka zmiany biegów nadal działa, więc nie jest w trybie awaryjnym, ale jeśli na najniższym biegu przy 1500 obr./min nie można utrzymać stałej prędkości, silnik szarpie i szarpie, zwiększamy obroty i wszystko wydaje się w porządku. Jeśli samochód dostawczy uruchomi się i nie wyrzuci kontrolki, będzie działał dobrze przez cały dzień, tak jak w zeszłą sobotę, kiedy uruchomił się bez kontrolek i przejechał 220 mil bez problemu. Zatrzymaliśmy się, żeby rozładować, uruchomiliśmy ponownie i zapaliły się kontrolki, anulowaliśmy za pomocą mojego czytnika kodów, uruchomiliśmy drugi raz i pojechaliśmy do domu bez problemu.
Mam dokładnie ten sam problem, czy udało Ci się go rozwiązać?