Independent Renault Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Hi

Ok bought a megane II 1.6 vvt K4M engine
Had the CDP and belt changed around 6 months due to missfire and judder (warranty) also new filters oil etc.
now the problem is coming back but worse i have just changed plugs and coils NGK plugs and Beru coils all new also replaced throttle body (warranty) due to power loss issues.
What happens is in the morning start the car fine sometimes tries to stall when pulling away but manage to stop it with clutch and throttle control
But as i drive it it seems to missfire/judder
Before it stopped this once it got warmed up but now i noticed it the other day whilst doing a steady 70-75 mph on motor way i noticed a a few engine judders/missfire also power loss every now and then.
i never get any warning lights popping up on the dash board.
pulling my hair out more and more nearly bald now please help.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
Ok the problem has now gone worse it has stated to stall every now and then when warm .it runs great when cold there are no rattles from the VVT parts.
I have tried to locate the TDC but unable to see it is it better to do it from under the car?
 

·
Premium Member
Joined
·
334 Posts
No you get to it from the top
bolts on at the top of the bell housing with 2 X 10mm bolts
it can be hard to see theres a wire harness over it

I would also change the NGK plugs for bosch 1s I have probs with ngk before somthing to do with the resistor in them
 
1 - 4 of 4 Posts
Top