Independent Renault Forums banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #1
Hi there can anybody help i have a 2000 x megane 1.6 sport and the speedo has just packed up i,m led to believe that they are controlled by the abs as there is no speed sensor on the gear box, i have tried my speedo unit in a friends megane and it works fine so i know that works there are no abs sensor lights on.

Many Thanks Dan
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #3
megane

I think the speedo sensor for your model will be in with the ABS sensor. Are you getting an ABS warning light?
no lights on whatsoever the lights come on when you turn the key but check the sytem and go out again ? Abs kicks in as it should ?????????????????/:confused:
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Hi there
I have the same problem with my 2000 W Megane RT Alize. No sensor on the gearbox, abs light does not stay on. have you had any luck with your problem yet?
I would be so grateful for some help
Thanks:confused:
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #5
re megane speedo

I solved the problem with my megane here's a few pointers to try before you go booking it in with a renault dealer they will charge a fortune and probably not sort it.

Open the bonnet and look where the battery is there is a cover attached to the inner wing wich pulls out of the way to reveal a white block terminal with wires in it on mine one of the wires was broken because water runs in there from the windscreen (Good Design) You may want to remove the battery for easier access bu i dint have to i soldered the broken wire and jobs a good un.

Failing that it could be the abs module same side of the car but down by the headlamp. Do you know anyone with a snap on scanner if so get them to plug it in select check abs system an drive it up the road if it picks up a signal from the abs sensors but doesn't give out a reading for the speed it's more likely the broken wires. Hope you sort it Dan
 
1 - 5 of 5 Posts
Top