Independent Renault Forums banner

1 - 20 of 30 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
Hi I've just bought a Kangoo, put radio code in but still not working, is there another button to press after you enter the code,
 

·
Premium Member
Joined
·
6,321 Posts

Hi,
The code you need to enter is a four digit code lets say for example 2222.
you enter the code as follows using the numbered buttons on radio. (pre-sets)
button 1 press twice.
button 2 " " " "
button 3 " " " "
button4 " " " "
then hold in button 6 or 5 job done ejoy :)

hth



 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #3
Hi I've just tried that, and still doesn't work, when radio is switched on it takes about 2 minutes until the 'CODE' changes to '0000' then I enter code and press and hold key 5, nothing happens
 
R

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Each time you get it wrong you will have to wait longer between attempts. You can also use the steering column controls to enter the code use the thumbwheel to select the correct number and IIRC it's the single lower button you use to enter the code.
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Fitting a secondhand Renault TunerList radio tomorrow. Colin, when you say 'hold in button 5 or 6' do you mean press and hold either button, or you're not sure if it's 5 or 6?
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Sorted. Bought a code after giving the serial number, found the 'thumbwheel' scrolled to the required digit, pressed the lower button to change to the next one, then pressed and held button '6' till I heard a beep. Works a treat.
 

·
Banned
Joined
·
30,789 Posts
JonoWilliams please read the rules

Thank you

Although the administrators of this web site will attempt to remove as much questionable material as possible, it is simply impossible for us to read every message. All messages express the views of the member who wrote them, and neither the owner of RenaultForums, nor Jelsoft Enterprises Ltd. (the developers of vBulletin) will be held responsible for the content of any message

RenaultForums will review any questionable content when this is brought to our attention. You can do this very easily by clicking this icon:



To help us to avoid the need to "police" the forums, please do not post any messages that are:

a) Obscene or pornographic
b) Hateful
c) Threatening
d) Unlawful (including the posting of software cracks and/or serial numbers)

You should also remember that RenaultForums does not under any circumstances allow the reproduction of copyrighted material. This includes, but is not restricted to:

a) PDF documents such as Dialogys files
b) Screen prints from commercial software
c) Information from copyrighted pages on other web sites
d) Pirated software
e) Scans of printed documents
f) etc. etc.

Please do not circulate copyrighted material anywhere on RenaultForums. This includes public areas of the forum and private messages (PMs)

We can not stress highly enough how important it is that this rule is not broken

Radio, infotainment systems and immobilisers have security codes to limit the risk of theft, therefore, whilst it is perfectly reasonable to ask how to input the code, it is not reasonable to ask or provide details of where to obtain that code - apart from a Renault dealership, or any paperwork they have provided. This is so the forum doesn't compromise the integrity of this security feature.

We will also not allow the sale of, or discussions about, devices & techniques aimed at bypassing immobilisers or other security mechanisms

In reference to point c) above it is acceptable to quote material from other web sites but please acknowledge the source of the information and provide a link to the original where you think that this is appropriate

The owners of RenaultForums reserve the right to remove, edit, move or close any thread for any reason. We also reserve the right to maintain the content of your messages should you choose to cancel your account. This allows us to maintain the integrity of the threads
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I also have a problem with my radio, but different symptoms to the ones I have seen so far.
- Alternator belt broke; drove to garage, they replaced it, all seemed OK
- Afterwards, tried the radio - kept saying "code". Tried many times with what I thought was the correct code (in car documents), no joy, eventually said "error"
- Tried a few more things, symptoms changed - now plays radio stations, but - every 3 seconds there is a beep. Also on tape player.
- Garage told me the correct code, but even they couldn't get it out of this beep mode.

Any suggestions??
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
hi wonder if you can help i have a problem with my 2006 megane stereo. i have the code and enter it correctly but when i hold button 6 or bottom button on steering control the code will not store and have to enter it each time i get in the car and start the engine
 

·
Banned
Joined
·
30,789 Posts
Hi andrew7170 you have to hold 6 or bottom button on steering control long enough for the radio to beep it's acceptance of storing the code. (I think)
 

·
Premium Member
Joined
·
462 Posts
It's either as Hondo said or the permanent live feed to the stereo isn't as permanent as it should be. There could be other reasons but I would try those first.
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
hi guys just an update so as you know the code wouldn't store so my cousin has a megane and swapped radios and it worked fine. drove 60 mile round trip with my radio in and my windscreen wash and lighter stopped working(wasn't charging sat nav anymore) along with the radio. checked the radio fuse and im assuming the same fuse controls all 3 things. can see crack in fuse where its separated. mechanically the car is fine no problems its just the electrics that's the pain in the ass. will replace fuse and update the outcome. thanks for your reply's much appreciated.
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
hi people. i have replaced the fuse and everything is working as it should apart from the radio wont even turn on, the display itself is not even coming on :mad::mad::mad::mad::mad:
 

·
Premium Member
Joined
·
43,291 Posts
The radio has two fused circuits - one permanet and one ignition fed - you need to check both. sorry I don't know the exact location of either on your particular model.
 

·
Banned
Joined
·
30,789 Posts
My megane don't have any ash trays
No, neither did mine however the space is there for it hidden away by a bit of plastic right at the front end of the centre console, & right below the dash.

TBH I never took mine out though, therefore I can't say if you're going to find an inline fuse, or not.
 
1 - 20 of 30 Posts
Top