Independent Renault Forums banner

1 - 7 of 7 Posts

Registered
Joined
3 Posts
Discussion Starter #1
Hi, l have a Grand Scenic mk3 1.5dci with climate control.
The problem is that the drivers side heating doesn't get hot 馃槴.
The passenger side is great and with the aircon turned off and only normal heating on the drivers side gets a good bit warmer. When on auto the drivers side gets cool air.
I have had the cooling system flushed as l had a new cylinder head fitted a couple of months ago. The piping is correct as it wasnt removed for the new head. The fan runs okay too.
Could the system need resetting or something?
Ta
 

Super Moderator Technical Supremo Platinum Member
Joined
23,096 Posts
Sounds like the flaps that control heat/cold to the driver's side are playing up or the temperature sensor is?
Will either be a decent diagnostic that talks Renault and can get to the climate control or a bit of investigation
 

Registered
Joined
3 Posts
Discussion Starter #3
Mmm, l am sure l have read somewhere that climate may need to be reset after the battery has been disconnected?
 

Super fantastic Mod Technical Supremo Nice Guy
Joined
39,036 Posts
New one on me, have disconnected batteries with climate control , never had an issue..
As mentioned by @Dancingdad sounds like flaps want resetting
 

Super fantastic Mod Technical Supremo Nice Guy
Joined
39,036 Posts
You need diagnostics.
Diagnose heating and ventilation.
Then it allows you to set right flap to match the left flap
Someone on here ( Use the search function ) Showed how to check, and change the flap motor on a Scenic or Megane III
 
1 - 7 of 7 Posts
Top