Independent Renault Forums banner

Mój megane (benzyna) brzmi jak diesel!!

8.3K views 7 replies 5 participants last post by  hondo  
#1 ·
Czy ktoś może mi pomóc? Mam megane 1.6 vvt i w ciągu ostatnich kilku dni, kiedy go uruchamiam, brzmi jak zepsuty stary diesel! Działa idealnie, ale ten hałas jest bardzo niepokojący.
Damsel in Distress :crying:

#6 ·
Mój Rx4 brzmi tak samo, koło pasowe kosztuje około 140 funtów. Potrzebny będzie również zestaw paska rozrządu i prawdopodobnie zestaw paska osprzętu (to wszystko wyniesie około 200 funtów). Następnie należy doliczyć 4-5 godzin robocizny.

Najlepiej porozmawiać z obsługą klienta Renault, jeśli wyszukasz na forum hasło „koło pasowe dephaser”, gdzieś jest wątek, w którym członek forum otrzymał 65% kosztów zapłaconych przez Renault, ponieważ jest to znany problem.

#7 ·
Kupiłem mój 1.6 vvt w zeszłym styczniu, na początku marca wymieniłem koło pasowe dephasera i pasek rozrządu, a przez ostatnie 3 miesiące brzmi jak stary diesel przy uruchamianiu, potem się uspokaja, a następnie na 3 i 4 biegu (przy prędkości od 30 do 40 mil na godzinę) znów zaczyna tak brzmieć. Jakieś rady? Przecież nie powinno się psuć ponownie po niecałym roku od wymiany?

#8 ·
Przecież to nie powinno się zepsuć ponownie po niecałym roku od wymiany?

Wielkie dzięki z góry (ten samochód kosztował do tej pory fortunę i mam go zaledwie 12 miesięcy!!!!!!!)
Jeśli były to oryginalne części zamienne, które zostały zamontowane przez autoryzowanego dealera Renault, to obstawiam, że zarówno części, jak i robocizna są objęte 12-miesięczną gwarancją, pod warunkiem, że przeglądy są aktualne