Independent Renault Forums banner

R-link 1 uszkodzony podczas aktualizacji

1 reading
2.4K views 1 reply 2 participants last post by  paulstar82  
#1 ·
Cześć wszystkim, obecnie posiadam Renault Megane III i ostatnio zauważyłem, że aplikacja zegara nie pozwalała mi zmienić godziny, a kiedy szukałem w Internecie, zauważyłem, że mój system jest przestarzały, więc przystąpiłem do jego aktualizacji za pomocą skrzynki narzędziowej rlink. Podczas aktualizacji coś poszło nie tak i skrzynka narzędziowa wyświetliła komunikat, że karta została uszkodzona i zostanie przywrócona kopia zapasowa. Po przywróceniu kopii zapasowej poszedłem do samochodu i zauważyłem, że nie tylko system się nie zaktualizował, ale zniknęła moja mapa, a po wybraniu opcji wysunięcia karty SD pojawił się komunikat, że nie włożono karty SD. Po ponownym włożeniu karty SD do komputera skrzynka narzędziowa jej nie rozpoznaje. Jak mogę to naprawić i odzyskać moje mapy?

Informacje o R link:
R-link tomtom live
Wersja systemu: 11.330
Wersja mapy: Europa v1005.v8797
Wersja mapy po aktualizacji: v0.v0.v0.v0

#2 ·
Cześć wszystkim, obecnie posiadam Renault Megane III i ostatnio zauważyłem, że aplikacja zegara nie pozwalała mi zmienić godziny, a kiedy szukałem w Internecie, zauważyłem, że mój system jest przestarzały, więc przystąpiłem do jego aktualizacji za pomocą skrzynki narzędziowej rlink. Podczas aktualizacji coś poszło nie tak i skrzynka narzędziowa wyświetliła komunikat, że karta została uszkodzona i zostanie przywrócona kopia zapasowa. Po przywróceniu kopii zapasowej poszedłem do samochodu i zauważyłem, że nie tylko system się nie zaktualizował, ale zniknęła moja mapa, a po wybraniu opcji wysunięcia karty SD pojawił się komunikat, że karta SD nie została włożona. Po ponownym włożeniu karty SD do komputera skrzynka narzędziowa jej nie rozpoznaje. Jak mogę to naprawić i odzyskać moje mapy?

Informacje o R link:
R-link tomtom live
Wersja systemu: 11.330
Wersja mapy: Europa v1005.v8797
Wersja mapy po aktualizacji: v0.v0.v0.v0
Potrzebujesz oprogramowania układowego 11.347, które możesz pobrać z Aktualizacje dla R-link-Evolution - Renault Connect - Renault UK.