Dzisiaj przejechałem przez wyboje, wspomaganie kierownicy przestało działać, oświetlenie wewnętrzne już nie działa, wentylator wewnętrzny nie działa. Wszystko inne działa. Światła, które pojawiły się na desce rozdzielczej to światło stopu, kontrolka ABS, kontrolka kontroli stabilności i klucz. Uruchamia się i jeździ dobrze, z wyjątkiem kierowania. Jest to boks dla koni i ma kamerę cofania w jednostce aftermarket, która już się nie włącza. Byłem pod spodem i nie ma żadnych oczywistych usterek okablowania. Pompa wspomagania kierownicy za zderzakiem z przodu po lewej stronie wydaje się być w dobrym stanie, wtyczki zabezpieczone, brak uszkodzonych przewodów, wszystko suche. Dostałem się do komory akumulatora i nie ma zacisku mocującego, ale całe okablowanie wygląda dobrze, zaciski mocne i zabezpieczone. Jednostka sterująca ABS wygląda dobrze, wtyczki zabezpieczone. Czy ktoś wie, jaki moduł sterujący kontrolowałby to wszystko i odpowiedni bezpiecznik? Podłączyłem mój kiepski autel maxi i pojawił się kod błędu U0416 jednostka sterująca ABS, ale wiem, że ten czytnik jest bardzo ograniczony. Znalazłem na forach, że jest bezpiecznik 80A dla pompy wspomagania kierownicy na akumulatorze, ale wszystkie wydają się być dobre. Jakieś pomysły?