Zaczynamy od nowa =)
Zrobiłem podróż po Europie bez żadnych problemów, w obie strony około 5000 km. Używałem samochodu w obie strony do pracy przez 1 miesiąc i teraz mam Check injection na desce rozdzielczej.
Podłączyłem czytnik kodów błędów i otrzymałem -
DF312 (żądanie prędkości)
DF311 (przekroczony limit nieudanej regeneracji)
Próbowałem wymusić regenerację, uruchamiając samochód na 50 km przy około 3000 obr./min, co rozwiązało problemy wcześniej - ale problem/błąd nie znika.
Zrobiłem analizę danych w czasie rzeczywistym i otrzymałem dane, że cząstki sadzy w filtrze to 90GR!
Liczba nieudanych prób regeneracji = 11
Ciśnienie różnicowe filtra cząstek stałych = Min 10 - Max 677
Przepływ układu wydechowego = min 28,4, max 566 m3
Temperatura czujników wynosiła od 200-400 stopni.
Jaki może być problem i przypuszczam, że nie ma łatwego rozwiązania, ale DPF wymaga ręcznego czyszczenia? A może są inne opcje?
90 gram sadzy brzmi ogromnie, prawda?
Zrobiłem podróż po Europie bez żadnych problemów, w obie strony około 5000 km. Używałem samochodu w obie strony do pracy przez 1 miesiąc i teraz mam Check injection na desce rozdzielczej.
Podłączyłem czytnik kodów błędów i otrzymałem -
DF312 (żądanie prędkości)
DF311 (przekroczony limit nieudanej regeneracji)
Próbowałem wymusić regenerację, uruchamiając samochód na 50 km przy około 3000 obr./min, co rozwiązało problemy wcześniej - ale problem/błąd nie znika.
Zrobiłem analizę danych w czasie rzeczywistym i otrzymałem dane, że cząstki sadzy w filtrze to 90GR!
Liczba nieudanych prób regeneracji = 11
Ciśnienie różnicowe filtra cząstek stałych = Min 10 - Max 677
Przepływ układu wydechowego = min 28,4, max 566 m3
Temperatura czujników wynosiła od 200-400 stopni.
Jaki może być problem i przypuszczam, że nie ma łatwego rozwiązania, ale DPF wymaga ręcznego czyszczenia? A może są inne opcje?
90 gram sadzy brzmi ogromnie, prawda?