Cześć wszystkim,
Mam nadzieję, że ktoś to czyta i może rozwiązać tę zagadkę.
Mój 65 Kadjar 1.6 DCI przy 53 tys. milach wyświetla błąd na desce rozdzielczej: Awaria elektryczna - Niebezpieczeństwo - STOP; i kilka znaków, które mogą być objawami wielu problemów:
Samochód jeździ dobrze, nawet gdy występuje błąd, ale myślę, że w międzyczasie rozładowuje się akumulator. Dealer żąda >£100 tylko za diagnozę i chciałbym to zaoszczędzić lub wydać na akumulator lub inną możliwą uszkodzoną część, zamiast płacić ich szaloną stawkę godzinową.
Co byście poradzili?
Wielkie dzięki 🙌
Mam nadzieję, że ktoś to czyta i może rozwiązać tę zagadkę.
Mój 65 Kadjar 1.6 DCI przy 53 tys. milach wyświetla błąd na desce rozdzielczej: Awaria elektryczna - Niebezpieczeństwo - STOP; i kilka znaków, które mogą być objawami wielu problemów:
- 'Sprawdź Stop - Start' wiadomość'
- Ogólny P2503 (niskie napięcie układu ładowania)
- Silnik czasami nie kręci - deska rozdzielcza wraca do "OK" - słychać klikanie z puszki bezpieczników. Odpaliłby po 5-10''
- Napięcie akumulatora, gdy występuje błąd, wynosi <14 (około 12 V i spada), co wskazuje, że się nie ładuje. Sprawdzanie stanu akumulatora było dobre, po prostu wymagał naładowania, jak powiedzieli. Aby przyznać, że może mieć od 2 do 6 lat.
- Tempomat nie działa, gdy występuje błąd.
Samochód jeździ dobrze, nawet gdy występuje błąd, ale myślę, że w międzyczasie rozładowuje się akumulator. Dealer żąda >£100 tylko za diagnozę i chciałbym to zaoszczędzić lub wydać na akumulator lub inną możliwą uszkodzoną część, zamiast płacić ich szaloną stawkę godzinową.
Co byście poradzili?
Wielkie dzięki 🙌