Uważam, że używanie mojego silnika jako przykładu jest mylące, Stu, fakt, że to ciężki samochód i również edc oznacza, że musi być hamowany o wiele bardziej niż manualny, gdzie kierowca schodzi przez skrzynię biegów. Również z 1.5, który nie ma dużej naturalnej hamowności silnikiem i faktem, że jeśli zdejmujesz nogę z gazu, samochód ma tendencję do kontynuowania z tą samą prędkością (nie wiem, czy to cecha edc), ale zaskakujące jest, jak szybko - i daleko - będzie jechał na zamkniętej przepustnicy przy 70 mph na A50, podróż, którą odbywam co najmniej cztery razy w tygodniu.
Krótko mówiąc, można powiedzieć, że wymaga to mocnego hamowania, staram się to zminimalizować, hamując wcześniej i delikatnie, ale częściej, czy to robi dużą różnicę, nie wiem [emoji1]
Jeśli chodzi o moje przednie tarcze, musiałeś pomylić się i przypomnieć sobie innego kumpla. Moje były gładkie jak szkło, jeżdżone na klockach motaquip od czasu, gdy mam samochód, i zmienione, gdy tylko były nieco ponad połowę zużyte, ponieważ mój przebieg jest dla moich dzieci, więc nie zaryzykuję bezpieczeństwa z wadliwymi hamulcami.
Powodem, dla którego zmieniłeś moje tarcze, było to, że zaczęły się wyginać, a ty i twój kumpel uznaliście, że mogą nie przejść nowego przeglądu ze względu na grubość. Zapytałeś mnie, a ja powiedziałem: „Jasne, ufam twojej ocenie Stu, jeśli uważasz, że trzeba je wymienić, trzeba je wymienić” [emoji1]
Nawiasem mówiąc, drl nadal działa idealnie, kolego [emoji23]
Dla wszystkich zainteresowanych, tylne tarcze i klocki zostały wymienione przez Renault przy przebiegu około 45 tys. i zostały wykonane jak dla jak z oboma elementami trw.