Fit lots, jeden z członków tutaj, miał dwie pary tylnych klocków hamulcowych, o których wiem, w ciągu ostatnich kilku lat. Niedawno założyłem przednie tarcze i klocki w jego samochodzie. Tak więc w mniej niż 3 lata, 2 komplety tarcz i klocków z przodu, jeden komplet tarcz i dwa komplety klocków z tyłu. 1. zestaw dookoła części głównego agenta (i robocizna, ale dostał ofertę)
Pierwszy zestaw, który założył, nie wytrzymał dłużej, a on nie jest ostrym hamulcem
Jego przednie tarcze były mocno porysowane, a z jego przeglądem technicznym, który przypadał niedługo po tym, jak wykonałem inne prace, podjął decyzję i je wymienił. (Był za granicą, co mógł zrobić, LOL)
Przepisy dotyczące przeglądów technicznych hamulców w tych okolicach wydają się wysokie w porównaniu do tego, co słyszę tutaj, nie mówiąc tego.
Ale porysowane tarcze wydają się być przyczyną większości awarii, na które się natykam, a wielu moich klientów korzysta z warsztatów do przeglądów technicznych w całym mieście
(P.S. On wciąż ze mną rozmawia.)
Uważam, że to dlatego, że w klockach nie ma już azbestu, a materiał, którego używają, choć lepszy do hamowania, jest twardszym materiałem, ponieważ wciąż musi pochłaniać mnóstwo ciepła.
Ale może być daleko od celu, a materiał jest naprawdę tylko sh1t :wink2: :grin2: