Cześć, jak powiedziałeś, to prawdopodobnie jeden z czujników, najlepiej udać się do dobrego, niezależnego warsztatu i zlecić odczytanie usterki, a następnie dowiesz się, który to i wtedy możesz go po prostu wymienić i gotowe!! Mam nadzieję, że to pomoże Donaldowi.
Dzięki za radę; Twoja odpowiedź nadeszła po tym, jak wyruszyłem, żeby to sprawdzić!
Najpierw zdjąłem przednie koło po lewej stronie, żeby tylko zerknąć. Po zdjęciu stwierdziłem, że przewód z czujnika zużycia klocków hamulcowych jest przerwany. Wiem, że to nie jest powiązane, ale dlaczego nie mam kontrolki ostrzegawczej hamulców?
W każdym razie nie mogłem wyjąć czujnika, klucz imbusowy 4,5 mm, a mam tylko 4 i 5 w zestawie, więc po prostu wyczyściłem koło zębate i sprawdziłem złącze czujnika - wydawało się w porządku.
Będąc tam, pomyślałem, że na przeglądzie technicznym, 6 dni temu, zgłosili konieczność ponownego zamocowania osłony przegubu napędowego po prawej stronie. Zdjąłem to koło i co znalazłem? Smar na całym kole zębatym! Bliższe oględziny wykazały, że zacisk osłony odpadł i faktycznie znajdował się na kole zębatym, uniemożliwiając czujnikowi wykrycie jakiegokolwiek obrotu!
Wszystko wyczyściłem, ponownie nasmarowałem, ponownie zamocowałem zacisk i jak dotąd wszystko dobrze. Wydaje się, że ten zacisk nie uszkodził czujnika - phew!