Independent Renault Forums banner

Laguna mk 3 2.0dci sprawdź układ wtryskowy i system antyzanieczyszczeń

15K views 8 replies 2 participants last post by  alphamax  
#1 ·
Cześć, niedawno kupiłem lagunę grand tour sport 2.0dci, po pierwsze podczas przyspieszania dostawałem ostrzeżenie Sprawdź system wtrysku, które powodowało zatrzymanie działania tempomatu i elementu na desce rozdzielczej, który pokazuje, kiedy zmienić bieg, następnie dostałem Sprawdź system antyzanieczyszczeń, mam klips i pokazują się następujące kody, DTC200262 FILTR CZĄSTEK STAŁYCH SYGNAŁ DTC083362 SYGNAŁ PRZEŁĄCZNIKA SPRZĘGŁA SYGNAŁ ZGODNOŚCI I DTC1525F3 SPÓJNE SYGNAŁY MULTIPLEKSOWE DLA CC/SS, dziwne jest to, że samochód jedzie dobrze, bez utraty mocy ani niczego, wiem, że czujnik cofania musi zostać wymieniony w skrzyni biegów, ale wątpię, żeby miało to z tym coś wspólnego. Wszelka pomoc byłaby mile widziana. Dzięki

#2 ·
Czujnik ciśnienia DPF, sprawdź to, ma gumową rurkę biegnącą od DPF do tego czujnika. Jeśli ma małą dziurę/rozdarcie, spowoduje to ten błąd. Tempomat zostanie wyłączony przez ECU, jeśli ECU wykryje usterkę. Przełącznik sprzęgła, być może, ponieważ tempomat został wyłączony. Czy te kody to wszystko jeden DTC200262 lub DTC 2002, a następnie 62 (błąd/awaria porównania sygnału)?