Oto lokalizacja czujnika ciśnienia paliwa w moim samochodzie.
Jeśli to tylko pompa paliwa. Nie będzie lepiej
Moja pompa paliwa została wymieniona tuż przed końcem 3-letniego okresu gwarancji po tym, jak niektóre kontrole przez AA i lokalnego niezależnego warsztatu nie ujawniły przyczyny przerywanego ostrzeżenia o awarii silnika.
Innym razem, gdy otrzymałem ostrzeżenie o awarii silnika, był zatkany filtr cząstek stałych.
Może wstępne ciśnienie nie osiąga wymaganego ciśnienia, tj. może to nie być mechaniczna strona pompy paliwa.
Czy /jakieś ostrzeżenie pojawia się, gdy silnik pracuje? Powiedzmy, przy około 3-4 tys. przy mocnym przyspieszaniu lub przy hamowaniu silnikiem około 3000?
Dlaczego otrzymałeś diagnozę i serwis? Czy problem istniał wcześniej?
Sam czujnik ciśnienia jest elementem Boscha, niezbyt tanim.
Zleć Renault pełne dochodzenie, jeśli jest to uszkodzona pompa paliwa, mogą oni lub RCS przyczynić się do kosztów wymiany, jeśli pompa paliwa jest uszkodzona.
Istnieje również metoda wymiany elektrycznej / niskociśnieniowej części pompy paliwa, szczegółowo opisana gdzieś tutaj, w sposób „zrób to sam”.
Nie wiem, jak skuteczne to jest.
Ciśnienie na biegu jałowym powinno wynosić około 300 barów, maksymalne normalne ciśnienie 1650 barów, a odcięcie trybu awaryjnego czujnika Bosch przy około 1800 barach.