Mój Renault Megane CC 1.6 VVT wyświetlał ten sam komunikat. Śledziłem naprawę na YOUTUBE i w trakcie uszkodziłem cewkę, uszkodzona została również obudowa.
To były pozycje lutownicze cewki, które wymagały lutowania, więc można było je naprawić. W międzyczasie kupiłem nową obudowę, ale nie mogłem jej użyć, ponieważ jeszcze nie dotarła, a uzwojenia drutu cewki były uszkodzone, więc nie mogłem iść w ten sposób naprawy, ale mój samochód blokował drogę samochodu w garażu, więc stało się to pilne.
Rozważałem zakup kolejnego kluczyka-karty online na ebay i wyjęcie cewki, a następnie jej złożenie, ale znowu było to czasochłonne, a szansa, że ją uszkodzę, była również duża.
Zadzwoniłem najpierw do dealera Renault, musiałem dostarczyć wszystkie moje dokumenty, co nie stanowi problemu, ale potem potrzebowali 10 dni, aby uzyskać kody z Francji, a potem śmieszna cena 185 funtów położyła temu kres.
Szukałem w Internecie i znalazłem sklep specjalizujący się w tej naprawie, która kosztuje około 20 funtów za standardową naprawę, ale w moim przypadku niestety musieli dostarczyć 2 części, więc skończyłem płacąc 60 funtów, byłoby taniej, gdybym nie uszkodził jej w pierwszej kolejności.
Pytałem również o zdobycie zapasowego, sugerują, że powinienem kupić używany na ebay, muszą go otworzyć i wymienić niektóre elementy i przeprogramować go, ale potrzebują tam samochodu, kosztowałoby to około 80 funtów.
Z nową obudową czuje się jak nowy kluczyk i działa dobrze, oto ich dane kontaktowe:
The Master Locksmith
132 Green Lanes
Palmers Green
London
N13 5UN
Tel: 020 8886 6546
www.themasterlocksmith.com