Independent Renault Forums banner

Renault Megane Kluczyk 'Karta niewykryta' Pomoc!

197K views 13 replies 11 participants last post by  Chinaboy  
#1 ·
Mam swój samochód od 2 lat i dostałem tylko 1 kartę.
Zamierzam go teraz sprzedać i dzisiaj potrzebowałem około 10 prób, żeby uruchomić samochód.

Komunikat na desce rozdzielczej z napisem 'Karta niewykryta'

nie ma innego sposobu na uruchomienie samochodu, jak rozwiązać ten problem?

#12 ·
#5 ·
Cześć ponownie
Zanim zamówię nową kartę za 180 funtów, wyjąłem czytnik kart i sprawdzam plastikowe bolce, które widziałem na innych forach. Nie widzę żadnych plastikowych bolców?
Są 2 metalowe klipsy, po 1 z każdej strony, wciąż na miejscu, nic się nie wydaje luźne. 2 fioletowe światła po 1 z każdej strony.

Myślę, że wszystko działa, czy może nie szukam plastikowych bolców we właściwym miejscu?

#6 ·
Mój megane robi to samo od 2 dni! Za każdym razem, gdy wkładam kartę, pisze, że karta nie została wykryta... Zadzwoniłam do męża w panice! Powiedział mi po prostu, żebym włożyła kartę, a następnie wrzuciła pierwszy bieg... wrzuciła na luz i wtedy odpaliła! Hej, zadziałało świetnie... no cóż, dopóki nie dostanę nowego akumulatora, ta metoda będzie musiała wystarczyć! Lol

#7 ·
Cieszę się, że jeszcze nie zniknęło, nie zwlekaj z tym za długo, bo ja zwlekałem i w końcu przestało w ogóle działać.
Nie otworzyło nawet drzwi mojego samochodu i nie miałem możliwości prowadzenia go, dopóki nie dotarł nowy kluczyk.
Mogłem otworzyć drzwi małym wysuwanym kluczykiem, ale wtedy potrzebowałem karty, aby wyłączyć alarm i uruchomić samochód.
Zdobądź nową kartę klucza JAK NAJSZYBCIEJ.
Powodzenia!
Przeszedłem teraz na Peugeota. X

#8 ·
Sprawdź www.keyrepair.co.uk, naprawiają karty Renault. Miałem jedną naprawioną do Grand Scenic. Myślę, że 25 funtów, szybka obsługa, przesyłka polecona. Wykonali świetną robotę. Ostrożnie otwierają kartę, standardowo wymieniają przełączniki i znajdują usterkę i naprawiają ją, zwykle suche/pęknięte połączenie. Rozumiem, że nadal otwiera drzwi? Wyślij im e-mail z prośbą o poradę. Mam nadzieję, że to pomoże...

#9 ·
Miałem ten sam problem z moim.......Przeszukiwałem fora, próbowałem nawet 'rozłupać kartę klucza', aby wypróbować różne sugestie...NIEłatwe zadanie...które zakończyło się niepowodzeniem. Natknąłem się na firmę w Waterlooville koło Portsmouth o nazwie CARTRONIX 02392265986 Zabrałem do nich kartę (można ją do nich wysłać pocztą) byli bardzo szybcy, tani. 25 funtów, co uznałem za okazję...i w zasadzie rozwiązało mój ból głowy... Mogą od razu powiedzieć, czy to karta klucza...więc szczęśliwe dni dzięki cartronix

#10 ·
Mój Renault Megane CC 1.6 VVT wyświetlał ten sam komunikat. Śledziłem naprawę na YOUTUBE i w trakcie uszkodziłem cewkę, uszkodzona została również obudowa.

To były pozycje lutownicze cewki, które wymagały lutowania, więc można było je naprawić. W międzyczasie kupiłem nową obudowę, ale nie mogłem jej użyć, ponieważ jeszcze nie dotarła, a uzwojenia drutu cewki były uszkodzone, więc nie mogłem iść w ten sposób naprawy, ale mój samochód blokował drogę samochodu w garażu, więc stało się to pilne.

Rozważałem zakup kolejnego kluczyka-karty online na ebay i wyjęcie cewki, a następnie jej złożenie, ale znowu było to czasochłonne, a szansa, że ją uszkodzę, była również duża.

Zadzwoniłem najpierw do dealera Renault, musiałem dostarczyć wszystkie moje dokumenty, co nie stanowi problemu, ale potem potrzebowali 10 dni, aby uzyskać kody z Francji, a potem śmieszna cena 185 funtów położyła temu kres.

Szukałem w Internecie i znalazłem sklep specjalizujący się w tej naprawie, która kosztuje około 20 funtów za standardową naprawę, ale w moim przypadku niestety musieli dostarczyć 2 części, więc skończyłem płacąc 60 funtów, byłoby taniej, gdybym nie uszkodził jej w pierwszej kolejności.

Pytałem również o zdobycie zapasowego, sugerują, że powinienem kupić używany na ebay, muszą go otworzyć i wymienić niektóre elementy i przeprogramować go, ale potrzebują tam samochodu, kosztowałoby to około 80 funtów.

Z nową obudową czuje się jak nowy kluczyk i działa dobrze, oto ich dane kontaktowe:
The Master Locksmith
132 Green Lanes
Palmers Green
London
N13 5UN
Tel: 020 8886 6546
www.themasterlocksmith.com

#11 ·
Miałem ten sam problem i musiałem wysłać kluczyk do naprawy. Skorzystałem z serwisu eBay, zajęło to w sumie 2 dni i teraz jest idealnie, kosztowało 20 funtów, warto było, wymieniają większość elementów wewnątrz kluczyka, to jedyny sposób na rozwiązanie problemu, mam nadzieję, że to pomoże Mickowi.

#13 ·
Przez miesiąc coraz częściej pojawiał mi się komunikat 'Karta nie wykryta', gdy próbowałem uruchomić samochód (renault megane 2008) za pomocą karty. Ostatnia próba zajęła mi około 30 podejść, poruszając kartą w nieco innych kierunkach. Zadzwoniłem do renault, którzy wycenili nową kartę na 109 funtów, ALE najpierw musiałbym ją przywieźć na przegląd, ponieważ przyczyną mógł być czytnik kart. Następnie musieliby zaprogramować nową kartę... pieniądze, pieniądze, pieniądze. Zapytałem, czy mogą najpierw przyjrzeć się karcie. Powiedzieli, że nie. Więc prawdopodobnie czekało mnie 200 funtów. Następnie przeczytałem te fora i obejrzałem stronę keyrepair.co.uk. Gary był bardzo pomocny, ale nie mógł mi odesłać karty do następnego tygodnia, ponieważ był niedostępny. Potem znalazłem cartronix.co.uk w Hampshire, do którego pojechałem. Naprawa karty zajęła im 15 minut i kosztowała 25 funtów. Powiedzieli, że to luźna cewka, co zdarza się cały czas w tych kartach i jest wadą konstrukcyjną.

Czytałem o próbach naprawy tego przez ludzi, ale wiedząc, jaki jestem w majsterkowaniu, nie chciałem ryzykować zrobienia większej szkody. NIE MARTW SIĘ, jeśli to ci się przydarzy. Właśnie to naprawiłeś, przeglądając te fora i prowadząc badania. Dobra robota! Zaoszczędziłeś pieniądze, więc teraz możesz kupić te nowe spodnie, które chciałeś.

#14 ·
Miałem ten problem dzisiaj, nie rób sztuczki z wsuwaniem noża, zadziała przez chwilę, najlepiej kupić zamiennik. Zapłaciłem 120 funtów mobilnemu monterowi, który przyszedł wymienić i zaprogramować, zajęło to 15 minut, gwarancja minimum na 1 rok, ale wróci, jeśli coś pójdzie nie tak, ale działa dobrze i jestem spokojny.