Independent Renault Forums banner

Nawigacja - Informacje o opóźnieniach w ruchu drogowym niedostępne

5.2K views 12 replies 7 participants last post by  AlanJD  
#1 ·
Nawigacja satelitarna nie wyświetla już informacji o opóźnieniach w ruchu drogowym ani nie sugeruje alternatywnych tras. U góry kolumny na wyświetlaczu widać tylko obracającą się strzałkę, tak jakby czekała na sygnał skądkolwiek. Radio działa i jest nastrojone na BBC Radio 4. Czy gdzieś nastąpiła zmiana w sposobie przesyłania danych? A może, ponieważ samochód zbliża się do końca 4-letniego okresu gwarancji, istnieje jakaś darmowa funkcja, która teraz wymaga płatności?

#4 ·
Tak właśnie myślałem.

Wygląda na to, że muszę albo płacić 50 funtów rocznie, albo bez tego żyć. Nie jest to trudna decyzja do podjęcia.
Po 2 latach braku płatności, będziesz mógł sobie pozwolić na Tom Toma :grin2:

#6 ·
Korzystanie z Map Google, Waze itp. nadal wymaga od OP zużycia dużej ilości danych w telefonie. Jeśli użycie jest częste, tj. codziennie, to system GPS (jak Tom Tom lub Garmin z dożywotnimi aktualizacjami map) byłby tańszy na dłuższą metę i zachowałby dane do tego, do czego są przeznaczone, czyli do oglądania filmów z kotami w kapeluszach na YouTube.

#7 ·
Tak... Cóż... To była moja osobista opinia, że mój samochód był prawie nowy, kupiłem go jako nowy, ale zarejestrowany już rok... Więc dodatki takie jak ważność karty SIM, informacje o ruchu drogowym, aktualizacja mapy wygasły.
Ostatnia darmowa aktualizacja mapy zepsuła mi sterowanie głosowe w nawigacji, a używam go regularnie. Wolę sterowanie głosowe (działa bardzo dobrze) od ekranu dotykowego.
Gdyby nie to, nie wziąłbym nowej aktualizacji mapy, ale teraz to zrobiłem.

Wziąłem część zysku z taniego zakupu Megane i wydałem go na odnowienie tych wszystkich rzeczy. Kupiłem oryginalne dywaniki, osłonę bagażnika, podgrzewacz siedzeń, ... i może kilka rzeczy, o których zapomniałem.

W ten sposób mogę dłużej jeździć samochodem i nadal czuć się, jakbym miał nowy samochód. Cieszę się, że mogę nim jeździć za każdym razem.
Nie jeżdżę dużo, ale nie palę i nie piję alkoholu. Daje mi to wymówkę, żeby wydawać pieniądze na inne rzeczy, takie jak ta :)

#8 ·
Niewiele jeżdżę, ale nie palę i nie piję alkoholu. Daje mi to pretekst do wydawania pieniędzy na inne rzeczy, takie jak to :)
Więc w zasadzie żadnego seksu, żadnego alkoholu, żadnego palenia,..

Jedyną przyjemnością jest jazda samochodem..:frown2:

Ostatnim razem, gdy byłem w Belgii, 3 rzeczy, od których się powstrzymujesz, to wszystko, co robiłem.. :grin2:

Czy to dlatego, że zawsze masz to na wyciągnięcie ręki, że teraz tego nie robisz.
A my, zwykli śmiertelnicy, bierzemy to, póki możemy >:)

#12 ·
Błąd dysku nawigacji, sprawdź dysk

Cześć wszystkim, mam Renault Scenic 1.9 diesel z 2009 roku i otrzymuję błąd nawigacji: błąd dysku, sprawdź dysk. Kiedy włączam samochód, na ekranie wyświetla się ładowanie, a następnie pojawia się komunikat o błędzie dysku. Jednak gdy odtwarzam płytę CD, odtwarzacz CD lub DVD odtwarza płytę. Nie jestem pewien, co nawigacja satelitarna ma wspólnego z dyskiem. Czy ktoś może mi doradzić, w czym tkwi problem? Na tym samym ekranie pojawia się wszystko, np. kamera cofania. Ścieżki audio, ale nie można wyświetlić nawigacji. Proszę o pomoc.