Cześć, miałem ten sam problem z moim Clio 54. I było to dokładnie to, co zdiagnozował justg. To tylne klocki hamulcowe były zużyte, a okładzina po prostu się rozpadała. Udało mi się samemu zdjąć bębny, zabierając je do mojej pracy i używając pary ściągaczy, ale mówi się, że jeśli nie masz dostępu do zestawu ściągaczy, być może będziesz musiał zanieść go do lokalnego warsztatu!
Po zdjęciu bębnów jest to bardzo prosta, bezpośrednia praca, po prostu upewnij się, że masz odpowiednie klocki, ponieważ dla Clio są różne klocki.
Ta praca zajęła mi około kilku godzin, ale to dlatego, że musiałem dwa razy jechać do lokalnego dostawcy części, więc powiedziałbym, że oba tylne bębny można zrobić w około godzinę.
Podczas robienia bębnów dla tego błędu, upewnij się, że sprawdzisz bębny, upewnij się, że bębny nie są uszkodzone, jeśli są lekko uszkodzone, to powiedziałbym, że możesz je trochę wyczyścić papierem ściernym, ale jeśli są poważnie uszkodzone, to polecam również zakup nowych bębnów, ponieważ montaż nowych klocków na bębnach, gdy bębny są uszkodzone, tylko dramatycznie skróci żywotność twoich klocków.
Mam nadzieję, że to trochę pomogło.