Independent Renault Forums banner

Pedał sprzęgła

5.5K views 5 replies 5 participants last post by  Sparks  
#1 ·
Cześć

Wygląda na to, że mam problemy z pedałem sprzęgła! Utknie w połowie drogi, wydaje się nie powodować żadnych problemów ze zmianą biegów! ale uważam to za denerwujące. Czy to powszechny problem, czy jakieś pomysły, co może być jego przyczyną? Kiedy pociągnę go z powrotem do góry, aby go zwolnić, nie ma żadnych dźwięków sugerujących, że coś się zaczepia w przestrzeni na nogi:confused:

Pozdrawiam neil

#2 ·
Mam dokładnie ten sam problem w moim Espace z 52 roku. Zauważyłem, że jeśli kilka razy go napompuję, działa dobrze przez jakiś czas, a następnego dnia znowu się zacina. Poprzedni właściciel podjął również nieudolną próbę zamontowania sprężyny, która wciąż spadała i sprawiała, że pedał był bardzo ciężki. Nie sądzę, żeby sprężyna była rozwiązaniem, bo inaczej byłaby fabrycznie montowana. Nie wiem jak ty, ale ja czasami mam problem ze zmianą biegów, gdy pedał się zacina, ale nie wtedy, gdy go trochę rozluźnię i sprawię, że będzie działał prawidłowo.

#4 ·
Miałem "problem" ze sprzęgłem w moim 2.2dCi z 2003 roku, które potrzebowało sprzęgła przy 21 000 milach. Nie jesteśmy użytkownikami sprzęgła, więc byliśmy tym zaskoczeni. Renault wymieniło sprzęgło w 80% w ramach gwarancji, my zapłaciliśmy resztę.

Około miesiąc później samochód został wezwany do modyfikacji pedału sprzęgła - mocniejsza sprężyna! Sprawdź, czy Twój samochód został wezwany do tej modyfikacji. Drugie sprzęgło działa dobrze i mamy teraz około 44 000 mil. Mam nadzieję, że to pomoże.

#5 ·
Miałem "problem" ze sprzęgłem w moim 2003 2.2dCi, które potrzebowało sprzęgła przy 21 000 milach. Nie jesteśmy użytkownikami sprzęgła, więc byliśmy tym zaskoczeni. Renault wymieniło sprzęgło w 80% w ramach gwarancji, my zapłaciliśmy resztę.

Około miesiąc później samochód został wezwany do modyfikacji pedału sprzęgła - mocniejszej sprężyny! Sprawdź, czy Twój samochód został wezwany do tej modyfikacji. Drugie sprzęgło działa dobrze i mamy teraz około 44 000 mil. Mam nadzieję, że to pomoże.
Cześć Ian

Biorąc pod uwagę siłę, jakiej muszę użyć, aby podnieść pedał, wątpię, czy sprężyna byłaby dobra, ale sprawdzę to, bo nigdy nic nie wiadomo....