Independent Renault Forums banner

Przednie światła przeciwmgielne nie działają

Tags
fogs working
19K views 39 replies 9 participants last post by  Davef1uk  
#1 ·
Nowy członek dzisiaj 12.11.2015
Mój problem
Przednie światła przeciwmgielne nie działają w Renault Trafic 2006/7

Właśnie zamontowałem nowy, oryginalny zestaw przednich świateł przeciwmgielnych i otrzymałem go z nowym przełącznikiem z opcją przednich świateł przeciwmgielnych 2 x przednie światła przeciwmgielne i zielony przekaźnik,

Moje pytanie brzmi, że zamontowałem i podłączyłem 2 przednie światła, ponieważ okablowanie było już od Renault za przednim zderzakiem, gdzie znajdują się światła przeciwmgielne,
Zamontowany nowy przełącznik,

Przekaźnik, nie wiem gdzie to idzie????

Sprawdziłem w skrzynce bezpieczników/przekaźników pod zbiornikiem wyrównawczym i wygląda na pełną, bez wolnych miejsc, więc jestem zagubiony,

Zestaw nie zawierał żadnych instrukcji,

Próbowałem przednich świateł przeciwmgielnych za pomocą przełącznika/przełącznika przy włączonym silniku, ale się nie włączają, więc myślę, że trzeba gdzieś zamontować przekaźnik,

W skrzynce bezpieczników w pobliżu części deski rozdzielczej po stronie pasażera jest już bezpiecznik?

Jestem emerytowanym z powodu złego stanu zdrowia byłym właścicielem garażu i jestem pewny siebie w pracy nad moją furgonetką, więc przynajmniej nie jestem kompletnym nowicjuszem, więc jeśli ktoś może mi doradzić, jak je włączyć, będę bardzo zadowolony z waszej pomocy.

#3 · (Edited)
Witaj i witamy na forum.

Na schemacie w instrukcji znajduje się bezpiecznik podłączony do akumulatora 175A (tylko 2.0) i czerwony przewód, który idzie do skrzynki bezpieczników silnika 2 x 60A. (F2D i F2A)
Przekaźnik w skrzynce bezpieczników silnika nazywa się - K4

Czy po włączeniu świateł przeciwmgielnych za pomocą dźwigni zapala się kontrolka na desce rozdzielczej?

#6 ·
Będzie potrzebny rozmiar silnika benzyna, silnik Diesla, kod, jeśli to możliwe, ponieważ w skrzynce bezpieczników we wnętrzu znajdują się również bezpieczniki, które mogą nie być zamontowane,

#11 ·
Przepraszam za opóźnienie. Próbuję przyzwyczaić się do tego, jak odpowiadać itp.,
Nie zamontowałem przekaźnika, ponieważ w skrzynce pod zbiornikiem wyrównawczym w komorze silnika nie było miejsca.
Obecnie w warsztacie Coutera:

#14 ·
Przyjrzałem się skrzynce bezpieczników we wnętrzu na końcu deski rozdzielczej po stronie pasażera, ale w ogóle nie widzę tam żadnych przekaźników. Sprawdzę to rano, kiedy pogoda będzie trochę lepsza.

#15 ·
Nie nie nie - bezpieczniki są w skrzynce bezpieczników za uchwytem na kubek po stronie pasażera, a przekaźniki są pod deską rozdzielczą po stronie pasażera - poszukaj różowych i żółtych przekaźników, jest kilka pustych miejsc :d daj nam znać jak ci idzie, bo potrzebuję kilku świateł przeciwmgielnych w swoim.

Zobacz także post #8 i sprawdź, czy bezpieczniki są zamontowane.
Pozdrawiam Ralph

#16 ·
Cześć Ralph, dzięki za pomoc kolego,
No dobrze,,, teraz sprawdziłem bezpieczniki za uchwytem na kubek, ale nie wiedziałem, że jakieś są pod deską rozdzielczą z przekaźnikami i sprawdzę to jutro, jeśli pogoda dopisze i dam znać, dzięki Nev

#20 ·
Brzmi realnie, ale czy podłączenie przekaźnika nie spowodowałoby zwarcia, skoro całe okablowanie już tam było?
W modelach z oświetleniem UCH, UCH jest podobny do minikomputera, więc po naciśnięciu przełącznika nie łączy się on bezpośrednio, ale instruuje UCH, aby podjął niezbędne działanie, zwykle wysyłając prąd do przekaźnika lub tym podobne. O ile wiem, można to zmienić tylko za pomocą czytnika kodów kompatybilnego z Renault.

Nie jestem pewien co do wszystkich modeli, ale wiem, że późniejsze Clio i Laguny działają na tej zasadzie.

#22 ·
Przepraszam, że tak późno się wtrącam, ale najlepszą rzeczą, jaką można zrobić z przednimi światłami przeciwmgielnymi, wraz z tymi cholernymi tylnymi oślepiającymi światłami, jest wyrzucenie ich. Tylne światła mogą mieć swoje miejsce we mgle na autostradzie, ale przeciętny dojeżdżający do pracy włącza je we mgle, w ruchu - wielka pomoc. Przednie światła są zazwyczaj włączone przez cały czas, albo dlatego, że głupcy zapominają, że są włączone, albo dla efektu "patrzcie na mnie". Jeśli chodzi o oświetlenie, są tak samo przydatne jak czekoladowa straż pożarna. Teraz, para Super Oscarów, one załatwią sprawę!

#23 ·
Przepraszam, że tak późno się wtrącam, ale najlepszą rzeczą, jaką można zrobić z przednimi światłami przeciwmgielnymi, wraz z tymi tylnymi oślepiającymi światłami, to je wyrzucić. Tylne światła mogą mieć swoje miejsce we mgle na autostradzie, ale przeciętny dojeżdżający do pracy włącza je we mgle, w ruchu - wielka pomoc. Przednie światła są zwykle włączone cały czas, albo dlatego, że głupcy zapominają, że są włączone, albo dla efektu "patrzcie na mnie". Jeśli chodzi o oświetlenie, są tak samo użyteczne jak czekoladowa straż pożarna. Teraz, para Super Oscarów, zrobią robotę!
Więc nie jeździsz dużo po wiejskich drogach, co?

#26 ·
Zgadzam się, że to odwieczny problem z kierowcami, którzy nie używają oświetlenia odpowiedniego do warunków na drodze.
Czy możemy ograniczyć temat do uruchomienia 'Świateł przeciwmgielnych' tego biednego faceta, niezależnie od tego, czy faktycznie ich potrzebuje, czy nie. :d

Pozdrawiam

#27 ·
Zgadzam się, że to odwieczny problem z kierowcami, którzy nie używają oświetlenia odpowiedniego do warunków na drodze.
Czy możemy ograniczyć temat do uruchomienia "świateł przeciwmgielnych" tego biednego faceta, niezależnie od tego, czy faktycznie ich potrzebuje, czy nie. :d

Pozdrowienia
Pełna zgoda.:d

#29 ·
Dzień dobry, no więc wstałem dziś rano i szukałem banku przekaźników pod deską rozdzielczą po stronie pasażera i w moim vanie był tylko jeden rząd przekaźników, W tym rzędzie było tylko jedno wolne miejsce na dole, więc widząc, że mój van ma już dużo specyfikacji, włożyłem przekaźnik w to miejsce i proszę, działają, Włączyłem reflektory, a następnie przednie światła przeciwmgielne i zapaliło się podświetlenie deski rozdzielczej, więc sprawdziłem światła przeciwmgielne na zewnątrz i są włączone, Podsumowując, były dość proste w montażu, ponieważ kable były tam, aby podłączyć je do świateł przeciwmgielnych, przełącznik zespolony był dziecinnie prosty w montażu, a teraz przekaźnik jest dziecinnie prosty, teraz wiem, gdzie jest, Wielkie dzięki dla ciebie i forów takich jak to, aby pomóc ludziom takim jak ja znaleźć i naprawić rzeczy, to wspaniałe i lepsze niż płacenie warsztatowi za załatwienie tego, Pozdrawiam wszystkich, którzy odpowiedzieli na moje poszukiwania pomocy, Nev zdjęcia w załączeniu

Zapomniałem powiedzieć, że puste miejsce na przekaźnik było tym najniższym, gdy patrzysz na zdjęcie i tam włożyłem zielony przekaźnik, który dostałem z zestawem, tnx

Attachments

#30 ·
Świetna wiadomość Couter, cieszę się, że to ogarnąłeś.
Nie mogę znaleźć żadnych przewodów za moim zderzakiem, dobrze się przyjrzałem, kiedy wymieniałem klakson, być może będę musiał zrobić to na stary sposób :d

#31 ·
Sam posortowałem światła przeciwmgielne bez potrzeby korzystania z salonów z ich wysokimi opłatami itp. Jestem byłym właścicielem warsztatu i wiem z pierwszej ręki, ile ci ludzie liczą. Zawsze myślałem, że D**k Turpin nosił maskę?

#32 ·
Przykro mi widzieć, że masz ogromny żal do świateł przeciwmgielnych,
Zgadzam się, że nieodpowiedzialni kierowcy, którzy je włączają lub używają bezmyślnie, powodują problemy dla innych użytkowników drogi, ALE ja nie jestem jednym z tych kierowców, więc nie możesz powiedzieć, że wszyscy kierowcy są tacy sami, jestem emerytowanym zawodowym kierowcą samochodów ciężarowych i uwierz mi, widziałem ich wszystkich, ale zamierzam używać ich poprawnie i zgodnie z prawem.