Independent Renault Forums banner

Skrzynka bezpieczników w komorze silnika Renault Laguna III

2 reading
16K views 21 replies 3 participants last post by  Fitzsimons  
#1 ·
Cześć,

Mam Renault Laguna 1.5 Dci kombi z 2008 roku. Nie byłem pewien, czy umieścić ten wątek w dziale elektrycznym czy ogrzewania i chłodzenia

w każdym razie moje pytanie. Czy dostępny jest schemat pokazujący dokładnie, do czego służą bezpieczniki / przekaźniki w skrzynce bezpieczników w komorze silnika?

Skrzynka bezpieczników w schowku jest bardzo dobrze oznaczona ze szczegółami, co to jest każdy bezpiecznik - Ale nie ten w komorze silnika? (Nie ma go nigdzie, w tym na pokrywie skrzynki bezpieczników)

Powodem, dla którego pytam, jest to, że moja klimatyzacja nie działa (nie wydmuchuje zimnego powietrza). Po ponownym napełnieniu nie było żadnej różnicy, a nawet warsztat, który wykonał ponowne napełnianie, powiedział, że i tak był w pełni napełniony (nie obciążył mnie)

Nie wykonują napraw, ale powiedzieli, że to albo pompa, albo najprawdopodobniej bezpiecznik / przekaźnik, który się nie włącza.

stąd pytanie, ponieważ rozumiem, że przekaźnik jest zamontowany w skrzynce bezpieczników w komorze silnika, ale nie wiem który

dzięki za wszelką pomoc i przepraszam za rozwlekłe pytanie

#19 ·
Przełknąłem pigułkę i zabrałem samochód do lokalnego niezależnego warsztatu.

Sprężarka klimatyzacji się zepsuła, więc zakładają nową, w sumie 348 funtów z nabiciem klimatyzacji.

Nie chciałem tyle płacić, ale w każdym razie mam nadzieję, że teraz będzie wiało zimnym powietrzem na nadchodzącą falę upałów!!!

#22 ·
Jestem w Wielkiej Brytanii - to było trochę ironiczne (dlaczego wydaję te pieniądze, skoro mamy katastrofalne lato) - miejmy nadzieję, że naprawa tego spowoduje zmianę pogody!

Właśnie odebrałem i klimatyzacja działa teraz naprawdę dobrze......jak już wiesz, jak to działa!!

nigdy nie działała od kiedy mam samochód - nie zdawałem sobie sprawy, że przycisk klimatyzacji jest w pozycji wyłączonej, gdy światło jest włączone, a nie gdy światło jest wyłączone!!

więc na początku myślałem, że praca nie zrobiła absolutnie żadnej różnicy. Kiedy już zrozumiałem, że światło klimatyzacji musi być wyłączone, aby klimatyzacja była włączona, wszystko działało (naprawdę) dobrze
Czy ktoś kiedykolwiek dał ci schemat okablowania? Próbuję dowiedzieć się, co robi każdy przekaźnik i sprawdzić mój przekaźnik klimatyzacji. Pytałem wszędzie i nigdy nie dostałem odpowiedzi.