Independent Renault Forums banner
21 - 29 of 29 Posts
Tylko mały dodatek do tego wątku. Musiałem ominąć złącze R2 dla pinów 14 - 18, które skorodowały w Scenic 2.0L z 2004 roku z szyberdachem. Dla mnie pin 18 (23H) po stronie obciążenia miał zielony przewód, a nie szary. Pozostałe kolory pasowały.

Nawiasem mówiąc, mam o WIELE więcej przewodów po stronie obciążenia niż na tym schemacie. Chciałbym listę do czego one wszystkie służą, ale to najlepszy schemat, jaki znalazłem w sieci.

Cześć wszystkim

Mam Renault Scenic 2006 1.6 16v z korozją od wody pod siedzeniem. Kupiłem nową wtyczkę ze złomowiska. Została zdjęta z Grand Scenic 1.5 dci. Z zamieszczonego schematu wynika kilka różnic.

Czy możesz udostępnić specyfikacje kodów kolorów po stronie zasilania i obciążenia?
Przykładem będzie różowy z białym lub czerwony z białym lub jednolity czerwony lub jednolity brązowy.

Proszę o pomoc

Myślę, że trudno byłoby znaleźć lepszy schemat niż ten pokazany we wcześniejszym poście, być może jedynym sposobem byłoby kupienie pliku do pobrania schematu okablowania samochodu od takich firm jak Ebay, a następnie masz możliwość wyboru swojego modelu z opcji, aby wygenerować dokładniejszy schemat z listy złączy. Osobiście nie zawracałbym sobie tym głowy i pracowałbym nad połączeniami jeden po drugim, śledząc pochodzenie przewodów, aż do momentu, gdy będziesz mógł podłączyć wszystkie przewody zasilające. Możliwe, że lokalny warsztat ma konto Autodata, gdzie schemat powinien być dostępny. Najlepiej, to nie będzie łatwe!

Cześć, po tym jak ostatnio przeoczyłem blok połączeniowy R2 z powodu dostania się wody, pomyślałem, że podzielę się schematem projektowym/okablowania, który stworzyłem.
Strona zasilania wydaje się być wspólna dla wszystkich Sceniców wyprodukowanych w latach 2003-2009, ale strona ładowania będzie zależała od wersji i wyposażenia.
Moja wersja to Grand Scenic 1.5dci Expression 2006 z poziomem wyposażenia EPACK.
Jeśli masz jakieś pytania, nie wahaj się pytać.
Cieszyć się.
[/CITA] Cześć, piszę do ciebie z Hiszpanii, przypadkiem nie masz zdjęcia złącza Scenic 1.9 dci 120 KM, wersja Luxe Privilege z 2005 roku. Dziękuję, pozdrawiam

Cześć, kolega kupił scenic 2 i miał podobne problemy: serwis hamulca ręcznego i brak tylnych szyb. Dostałem się pod siedzenie, żeby znaleźć skrzynkę połączeniową, która stała w wodzie, zrobiłem zdjęcia, przełączyłem przewody, a potem inne kolor do koloru, tylko po to, żeby odkryć, że to nie zawsze jest poprawne, teraz hamulec ręczny jest zablokowany. Ręczne zwolnienie wydaje się nie działać, ale po sprawdzeniu i ponownym sprawdzeniu wydaje się, że mam więcej przewodów niż powinienem mieć po stronie obciążenia.

Czy ktoś ma jakieś pomysły, żeby pomóc?
Cześć kolego, miałem dokładnie ten sam problem po ponownym okablowaniu, zablokowany hamulec ręczny. To takie frustrujące, czy znalazłeś rozwiązanie, pamiętasz? Pozdrawiam

Cześć, po obejściu połączenia R2 z powodu wnikania wody, pomyślałem, że udostępnię schemat/schemat okablowania, który stworzyłem.​
Strona zasilania wydaje się być wspólna dla wszystkich Sceniców wyprodukowanych w latach 2003-2009, ale strona obciążenia będzie zależna od wersji i wyposażenia.​
Moja wersja to Grand Scenic 1.5dci Expression z 2006 roku z wyposażeniem EPACK.​
Jeśli masz jakieś pytania, zapraszam do zadawania.​
Miłej zabawy.​
Dzień dobry. Czy mógłby mi Pan pomóc zlokalizować kolor kabla, który biegnie od złącza r2 do prawych tylnych drzwi? Prawe tylne okno nie działa od czasu, gdy przylutowałem wszystkie kable. Dziękuję.

21 - 29 of 29 Posts